Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

‘Aanbesteding zorg is eenrichtingsverkeer’

Mark van Dorresteijn
De zorgcontractering bij AV Zorggroep is achter de rug. ‘De inkopers waren niet vervelend of hard, maar ruimte voor onderhandelen was er amper. We gingen noodgedwongen akkoord met een flinke korting’, vertelt Marcel Verboom, directeur AV Zorggroep.
‘Aanbesteding zorg is eenrichtingsverkeer’

AV Zorggroep is actief in vier

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    5 REACTIES

    1. Lees alle reacties
    2. Zorgcontracttering is steeds en steeds meer het werk EXTERNEN die niet betrokken zijn op de samenleving. Het is werken met botte bijl en de lokale politiek interesseert zich niet hiervoor! Jammer is wat lokaal is verder afbrokkelt en kapot gaat!

    3. Deelnemen aan een snel wijzigende (verkeers) situatie vereist wellicht ook andere vaardigheden. Zouden tactisch onderhandelen, gesprekstechnieken, een snufje commerciele versterking en alternatief budgetteren helpen? Ik merk dat dit voor veel zorg en welzijnsorganisaties geen wonder middel is, maar een substantiele bijdrage levert om overeind te blijven.

    4. los van de vraag of marktwerking de zorgsector adequaat kan regelen, laat dit bericht opnieuw zien, dat het beleid perverse resultaten heeft.
      1. de echte afnemers zijn door de overheid buitenspel gezet doordat verzekeraars en gemeenten een ‘regierol’ is gegeven die zij via de gecentraliseerde inkoop van zorg moeten invullen. (terzijde: in hoeverre zijn hierdoor kostbare aanbestedingsprocedures nodig, die bij een veel directere inkooprol van de patiënt/cliënt vermeden kunnen worden?)
      2. de verzekeraars hebben intussen de markt tot een oligopolie ontwikkeld en verzetten zich steeds sterker tegen zorgaanbieders die ook gezamenlijk willen optreden.
      3. de financieel ingevulde regierol van de verzekeraars maakt een rol als vertrouwde adviseur voor de individuele verzekerde steeds lastiger en minder geloofwaardig.
      4. gemeenten ontwikkelen zich tot monopolisten die vaak vooral financieel gedreven lijken (daartoe mede door rijksbezuinigingen gedrongen)

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.