Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 33211 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Passende zorg
Longarts Sander de Hosson, oprichter van Carend, het centrum voor palliatieve zorg.

Sander de Hosson: ‘NZa levert niet bij passende zorg’

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gaat de betaaltitel voor de bekostiging van ‘proactieve zorgplanning’, het gesprek over passende zorg, niet per 2025 invoeren. Longarts Sander de Hosson: “Ik vind het heel verdrietig dat de NZa deze afslag neemt, want die staat haaks op de afspraken in het integraal zorgakkoord over passende zorg.”
Verpleging en verzorging
Beeldzorg bij Marente, reportage

Beeldzorg bij Marente: ‘Gezellig om u weer te zien’

Zes jaar geleden is ouderenzorgorganisatie Marente begonnen met beeldzorg. Toen nog bescheiden. Intussen krijgen tweehonderd patiënten hun dagelijkse digitale zorgmoment vanuit de locatie Van Wijckerslooth in Oegstgeest. Zorgvisie keek een ochtend mee.
Personeel
Evelyn Finnema

‘Zeggenschap is cruciaal in strijd tegen personeelstekort’

Als juryvoorzitter mag hoogleraar verplegingswetenschap en onderwijs Evelyn Finnema mede bepalen wie dit jaar de nationale HR zorg award wint. Alle vijf kanshebbers kunnen in potentie bijdragen aan een oplossing van het personeelstekort. Daarvoor moesten de zorgorganisaties wel buiten de gebaande paden treden.
Sociaal domein
RVS-raadsleden Erik Dannenberg (links) en Godfried Bogaerts (rechts)

Opinie: Een Integraal Sociaal Akkoord, begin direct!

Een nieuw kabinet kan zijn voordeel doen met een Integraal Sociaal Akkoord (ISA), dat de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van het sociaal domein veilig stelt, zeggen Godfried Bogaerts en Erik Dannenberg, beide raadslid van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (RVS).
Gehandicaptenzorg

Bij Aveleijn worden seks en intimiteit besproken aan de keukentafel

In de verstandelijk gehandicaptenzorg is seksueel grensoverschrijdend gedrag een risico voor cliënten. Zorgorganisatie Aveleijn voert hier actief beleid op middels preventieve maatregelen en een meldpunt dat jaarlijks zo’n 200 meldingen hierover behandelt. “We willen dat onze cliënten zich gezond en veilig seksueel kunnen ontwikkelen.”
Personeel

‘Nederland is geen uitzondering als het gaat om discriminatie in de zorg’

Er is weinig zicht op de mate van discriminatie in de zorg. Er zijn aanwijzingen dat het voorkomt, maar het onderzoek hiernaar laat te wensen over, was een van de conclusies uit een onderzoek van Movisie en het Verweij-Jonker Instituut in opdracht van de Staatscommissie tegen Discriminatie en Racisme. “We kunnen het niet onderzoeken als mensen denken dat het niet speelt. En mensen denken dat het niet speelt omdat het niet onderzocht is,” zegt Hanneke Felten, onderzoeker bij Movisie.
Passende zorg
Ton van Houten, bestuursvoorzitter Zorg en Zekerheid

Opinie: Geloof in regionale zorginkoop

Regionale zorginkoop en samenwerking zorgt voor wederzijds vertrouwen, aldus Ton van Houten. Als bestuurder van Zorg en Zekerheid pleit hij voor meerjarencontracten en -afspraken als middel voor toekomstbestendige zorg.
Ziekenhuiszorg

Poll: Ziekenhuizen gaan terecht de strijd aan met zbc’s

Ziekenhuizen gaan massaal de strijd om de patiënt aan met hun eigen ‘zbc’, wordt duidelijk in een serie van Zorgvisie. Ze boeken er grote successen mee: wachttijden werden aanzienlijk korter (bij Gelre Ziekenhuizen namen de wachttijden af van acht maanden naar vijf dagen en patiënten zijn tevredener. Vindt u dat ziekenhuizen terecht de strijd aangaan met zelfstandige behandelcentra? 
Ggz

‘Ggz-instellingen weten niet weg naar IZA-gelden te vinden’

'In de praktijk wordt aangegeven dat het aanvraagproces voor de transformatiemiddelen complex en tijdrovend is', aldus analisten van Deloitte
Eerstelijnszorg
Geld in de knip houden

Opinie: De macht van de zorgverzekeraar heeft absurde proporties aangenomen

Sinds 2016 zijn de zorgverzekeraars zich steeds meer en meer gaan bemoeien met de indicatiestelling rondom revalidatiezorg, specifiek pijnrevalidatie. Zorgverzekeraars verloren de rechtszaken die hierover zijn gevoerd. Nu ligt er een stuk op tafel waarin staat dat er te allen tijde uitgebreide eerstelijnszorg plaatsgevonden moet hebben als patiënten in aanmerking willen kunnen komen voor medisch-specialistische revalidatiezorg. Dit is volgens revalidatiearts Victor Voerman om meerdere redenen een belachelijke eis.

Verfijn de zoekresultaten

  • Tags

Nieuwsbrief Abonneren