Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Staf Sionsberg spant kort geding aan

De medische staf van De Sionsberg in Dokkum spant een kort geding aan tegen de directie van het ziekenhuis. De specialisten willen zo voorkomen dat het ziekenhuis de deuren moet sluiten voordat een curator heeft gekeken naar hun plan voor een doorstart. Ook vinden ze het vreemd dat medische apparatuur wordt weggehaald terwijl er nog geen faillissement is uitgesproken.
Staf Sionsberg spant kort geding aan

Het kort geding dient vrijdag nog, zegt Jan Leendert Brouwer, voorzitter van de medische staf. Personeel houdt De Sionsberg sinds donderdag open zonder dat het betaald krijgt. ‘Dat doen we om zorg te blijven bieden aan patiënten. Maar op deze manier worden wij vleugellam gemaakt.’

Koekjesfabriek

Volgens Brouwer sluit de directie afdelingen, zijn callcentra ingehuurd om patiënten af te bellen en worden apparaten overgebracht naar het ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten, waarmee De Sionsberg is gelieerd. ‘Dat kan niet. Wij zijn geen koekjesfabriek, maar een ziekenhuis. Het wordt ons onmogelijk gemaakt ons werk te doen.’

Vrijdagochtend is ook het mailverkeer uit de lucht gehaald, aldus de medische staf. Daardoor is het voor het personeel lastig om te communiceren, onderling maar vooral naar patiënten. Volgens Brouwer zijn het personeel en de directie ‘in een ongewenste vechtmodus beland.’ (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.