Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

154 claims tegen orthopeed Waterlandziekenhuis

Mark van Dorresteijn
In totaal zijn er al 154 claims ingediend tegen de omstreden orthopedisch chirurg Cees de Bruin. De chirurg werd in 2010 ontslagen bij het Waterlandziekenhuis. Volgens Zorgbelang Noord-Holland dienen ontevreden patiënten nog steeds claims in tegen de orthopeed.
154 claims tegen orthopeed Waterlandziekenhuis

De Bruin zou jarenlang risicovolle rugoperaties hebben uitgevoerd die regelmatig mislukten. In totaal hebben 300 gedupeerden zich bij de belangenorganisatie gemeld. ‘Zij stapten lang niet allemaal naar de rechter, omdat ze bang zijn voor hoge proceskosten’, aldus directeur Jacques Loomans van Zorgbelang. ‘Een deel van hen ging naar het Medisch Tuchtcollege. In veel zaken heeft hij een berisping gehad, maar zijn BIG-registratie is nog niet afgepakt’. Dat betekent dat De Bruin zo opnieuw aan het werk zou mogen.

Schadevergoeding

Een verwarmingsmonteur uit Edam heeft inmiddels een fikse schadevergoeding toegewezen gekregen. De rechter oordeelde dat De Bruin inderdaad ernstige fouten heeft gemaakt. De man kreeg drie jaarsalarissen voor gederfde inkomensschade en daarnaast een bedrag aan smartengeld en voor aanpassingen in en om zijn huis.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

Lees ook:

Grote schadevergoeding na fouten Waterlandorthopeed

Waterlandziekenhuis bleef te lang in crisisfase hangen

Politie roept patiënten van Waterlandchirurg op zich te melden

1 REACTIE

  1. Het is een aaneenschakeling van traagheden, slechte en late beslissingen en fouten van bestuurder Jansen van het Waterlandziekenhuis. 154 claims van mensen die in gezondheidsproblemen zitten. Hoeveel zouden dat er zijn als Jansen vanaf het eerste signaal krachtig actie had ondernomen. Nu – niet lachen – is de actie gestart door het TV programma Radar. Geen Jansen, geen bestuur, geen collega’s, geen personeel, geen OR, en natuurlijk geen Inspectie voor de Gezondheid (het IGZ), nee RADAR. Ik hoor de reactie van het IGZ al: “Wij wisten het niet”. En het zware woord INSPECTIE dan. Houdt dat niet in dat je ONVERWACHT in ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen je licht opsteekt bij patiënten, personeel en vrijwilligers. Ik ken wel verpleeg- en zorginstellingen waarbij die groep een schrijnend boekje open kan doen. Al stuurt IGZ maar een brief: “U hoeft niet toe te staan dat we plotseling binnen zijn, maar bij deze vragen wij u toestemming om op een tijdstip dat ons schikt bij u een steekproef te mogen doen”. Van de instelling die niet reageert (heel triest maar die zijn er) en van de instelling die weigert of vooraf ingelicht wil worden (nog triester), weet je al heel, heel veel. En naar de instellingen die dat toezeggen, gaat een enorme preventieve werking uit. Zoals bij een vooraf aangekondigd quality award onderzoek. Dan wordt en is alles dagenlang perfect voorbereid, de patiënten kijken met stijgende verbazing en instemming toe en een week na het onderzoek is het weer de doffe ellende. Men schroomt niet om op het moment van de massale feestelijke uitreiking niet eens gezorgd te hebben voor BHV-ers.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.