Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ontruiming Catharina na vastgelopen elektromotor

De afdeling radiotherapie van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven moest donderdag aan het einde van de middag worden ontruimd omdat er veel rook vrijkwam. De oorzaak bleek een vastgelopen elektromotor, die te warm werd en daardoor begon te roken. Dat was ongeveer 20 minuten later verholpen.
Ontruiming Catharina na vastgelopen elektromotor
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Dat heeft de brandweer laten weten. Via het ventilatiekanaal trok er wat rook naar de rest van het ziekenhuis. Dat is geventileerd. Een complete ontruiming was niet nodig. Bij de afdeling radiotherapie worden kankerpatiënten bestraald. Dat gebeurt met radioactieve stoffen, die erg goed moeten worden opgeslagen. Er zijn geen radioactieve of andere gevaarlijke stoffen vrijgekomen bij het voorval. (ANP)

Of registreer u om te kunnen reageren.