Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

MCL eerste topklinische ziekenhuis met Milieukeur

Het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) heeft het gouden certificaat Milieuthermometer Zorg met Milieukeur behaald. Het ziekenhuis mag daarmee het officiële keurmerk van de Stichting Milieukeur voeren. Het MCL is het eerste topklinische ziekenhuis dat het Milieukeurcertificaat heeft behaald.
MCL eerste topklinische ziekenhuis met Milieukeur
Foto: ANP Photo, Koen van Weel

Het MCL, onderdeel van Zorgpartners Friesland, heeft een milieubeleid dat zorgt voor minder verbruik van producten en stoffen, meer gebruik van milieuvriendelijke producten, een proactief energie-efficiencybeleid en een doelmatige scheiding en hergebruik van afvalstoffen.

Maatschappelijk verantwoord

In februari 2011 is de Beleidsnotitie Duurzaamheid en Milieuprestaties Zorgpartners Friesland door de raad van bestuur bekrachtigd. In deze notitie worden milieudoelstellingen en inspanningen in kaart gebracht, zodat transparantie ontstaat en Zorgpartners Friesland kan laten zien dat zij maatschappelijk verantwoord bezig is.

Trots

Kees Donkervoort, voorzitter directie MCL, is erg trots op deze erkenning. 'Het Medisch Centrum Leeuwarden is zich bewust van de verantwoordelijkheid die zij heeft tegenover patiënten, bezoekers, medewerkers en de omgeving als het gaat om het milieu. Ons duurzaamheidsbeleid vormt een volwaardig onderdeel van het ondernemingsbeleid.'

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.