Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Proteion Welzijn wint aanbesteding Midden-Limburg

Proteion Welzijn heeft de aanbesteding voor Buurtbemiddeling Midden-Limburg gewonnen. Met de gunning van Buurtbemiddeling aan Proteion kiezen de gemeenten Roermond, Weert, Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw en Roerdalen voor voortzetting van de samenwerking met Proteion Welzijn.
Proteion Welzijn wint aanbesteding Midden-Limburg
Foto: ANP Roos Koole

Buurtbemiddeling is de oplossing van Proteion van het probleem hoe, zonder directe inzet van professionals, problemen in buurt op te lossen. Bij Buurbemiddeling doen mensen het zelf, waar nodig met ondersteuning van een vrijwilliger. Interim-directeur Raoul Bakkes van Proteion Welzijn noemt dit: 'De eigen kracht van burgers in het kwadraat. Dit is de manier hoe Proteion aankijkt tegen de inzet van informele zorg en dienstverlening. Dus in eerste instantie zonder de inzet van professionele krachten.'

Optimaliseren

De uitkomst van de aanbesteding maakt het mogelijk dat Proteion vanaf 2015 de ontwikkelde methode verder gaat optimaliseren en innovaties rondom Buurtbemiddeling door gaat voeren in Midden-Limburg.

Lagere kosten

Proteion biedt Buurbemiddeling tegen lagere kosten. 'Hierbij blijft de kwaliteit van de dienstverlening uiteraard gehandhaafd', laat het bedrijf in een persverklaring weten. 'Een verlaging van de kosten is mede mogelijk doordat dat reeds gedane investeringen in vrijwilligers en de ontwikkelde methodiek, duurzaam gebruikt kunnen worden. Daarbij wordt er creatiever en meer met vrijwilligers gewerkt.'

Gerelateerde tags

2 reacties

  • Willy Gillissen

    De vrouw op de foto heeft het zo te zien verloren.

  • Willy Gillissen

    Leuk, zo'n tombola ! Wie zijn de verliezers?

Of registreer u om te kunnen reageren.