Pagina niet gevonden
Sorry, we kunnen de pagina die je zoekt niet (meer) vinden.
Je kunt naar de (homepagina) gaan HOMEPAGINA

Onze laatste artikelen

Ziekenhuiszorg

Uitsluitend passende zorgcontracten voor St Jansdal

St Jansdal heeft met vrijwel alle verzekeraars nieuwe contracten afgesproken die passende zorg maximaal moeten stimuleren en ervoor moeten zorgen dat het ziekenhuis efficiënter wordt. De afspraken zijn opgedeeld in een viertal type zorgonderdelen. "Dit geeft ruimte om verandertrajecten in te zetten die een deel van de verwachte groei in de regio kunnen opvangen”, vertelt bestuurder Arend Jan Poelarends.
Preventie
Portretfoto van Daphne Raad

‘De scheve budgetverdeling tussen curatie en preventie is belachelijk’

Leefstijladviezen zijn vaak streng, saai en ineffectief. Dat moest anders, vond arts-onderzoeker Daphne Raad (27). Om mensen te stimuleren gezonder oud te worden, startte ze het Lowlands-experiment; een interactieve ervaring waarbij mensen hun oudere ik ontmoeten. “Ik voel de verantwoordelijkheid om in mijn witte jas een tegengeluid te laten horen”, vertelt Raad in deze aflevering van Jong Talent.
Personeel

Ernstig artsentekort buiten ziekenhuizen bedreigt volksgezondheid

De tekorten aan artsen die buiten het ziekenhuis werken, zijn zo groot dat ze een bedreiging vormen voor de volksgezondheid. Dat staat in het document Actieplannen - Meer Extramurale Artsen van een werkgroep, in opdracht van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en artsenfederatie KNMG. 
Ziekenhuiszorg

Onenigheid zorgverzekeraars over Fit4Surgery zorgde voor stap naar Zorginstituut

Medisch adviseurs van verschillende zorgverzekeraars verschilden van mening over het wetenschappelijk bewijs van de uitkomsten van prehabilitatie. Daarom hebben de zorgverzekeraars Zorginstituut Nederland gevraagd om een duiding. 
Nieuwsbrief Abonneren