Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

GGZ Friesland stoot lichtere zorg af

GGZ Friesland voorziet een verlies van acht miljoen euro in 2009, als gevolg van de invoering van de zzp's. Daarom gaat de organisatie de lichtere zorg afstoten. Dit meldt psy.nl.

Ruud Ramaker, interim bestuursvoorzitter, zegt op psy.nl dat GGZ Friesland in 2009 niet gaat rondkomen en daarom de koers gaat verleggen. "We gaan ons concentreren op onze kerntaak: de intensieve psychiatrische zorg. Een aantal lichtere vorm van zorg gaan we niet meer aanbieden, omdat kleinere instellingen dat beter kunnen leveren."

Gedwongen ontslagen

Om welke lichtere vormen van zorg het gaat, kan Ramaker nog niet zeggen. Half december komt daar duidelijkheid over.Hoewel het uitgangspunt is om zoveel mogelijk personeel te behouden en natuurlijke afvloeiing te realiseren, kan Ramaker gedwongen ontslagen niet uitsluiten. (Zorgvisie - Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Dbc’s bedreigen voortbestaan ggz-instelling
Ggz-kliniek in Sneek dicht door psychiatertekort
NZa heeft geen bezwaren tegen invoering dbc’s in ggz

Administrator

3 reacties

  • no-profile-image

    Jannie

    Geld is altijd de drijfveer. Lichtere zorg, lichter personeel, zo werkt dat.

  • no-profile-image

    Krista

    Geen lichtere zorg meer voor GGZ Friesland kunnen kleinere instellingen goedkoper en beter bieden.Waarom dit niet eeerder overgeheveld aan deze kleinere en betere intellingen? Hadden we fkink wat gemeenschapsgeld kunnen besparen. En waren de lichtere gevallen dus veel beter geholpen.Blijkbaar is geld de drijfveer en niet het helpen van mensen

Of registreer u om te kunnen reageren.