Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Nieuwe code voor beloning zorgbestuur

Er komt een code met richtlijnen voor de beloning van zorgbestuurders inclusief de vergoeding bij ontslag. De verenigingen van bestuurders en van toezichthouders in de zorg werken gezamenlijk aan deze beloningscode.

De Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorginstellingen (NVTZ) en de Vereniging van bestuurders in de gezondheidszorg (NVZD) werken gezamenlijk aan een code met richtlijnen voor de beloning van bestuurders in de zorg. Het wordt een code die bindend zal zijn en maximum plafonds voor de beloningen van bestuurders in de care en cure zal kennen. Volgens directeur Jacques Gerards van de NVTZ komt de beloningsvisie op het goede moment nu het kabinet werkt aan een topinkomensbeleid voor de semi-publieke sector, een reactie op het advies van de commissie Dijkstal. Deze commissie stelt dat er in het semi-publieke domein bindende richtlijnen voor beloningen moeten komen. “De nieuwe code zal voor organisaties van verschillende grootte vaststellen wat de maximum hoogte van de beloning en van een ontslagregeling mag zijn”, aldus Gerards. Volgens Gerards wordt de code in september aan de leden van beide verenigingen voorgelegd, om daarna door de respectievelijke ledenvergaderingen te worden vastgesteld. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Tanke van Amsterdam Thuiszorg vangt 6,5 ton vertrekpremie
Gouden handdruk Laurentius Ziekenhuis

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    William D.(Bill) Hermsen.Dordrecht.NL

    Een goede zaak om met een NVTZ-Code te komen. Voor onze Clienten en de Medewerkers in de Zorg geeft dat Transparantie in de Zorg, wat NU volop in discussie staat.

Of registreer u om te kunnen reageren.