Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Winter stapt uit St. Jans Gasthuis

De MC-groep van zorgondernemer Loek Winter neemt toch geen belang in het St. Jans Gasthuis in Weert. Dat schrijft het regionale Dagblad De Limburger. Besprekingen die het ziekenhuis het afgelopen jaar voerde over de publiek-private samenwerking zijn beëindigd, liet de directie van het St. Jans Gasthuis donderdag weten.

De partijen konden het niet eens worden over geld en over de nieuwe eigendomsverhouding, aldus een verklaring. Door de beëindiging van de onderhandelingen zal huidig interim-directeur Hans de Jong worden benoemd tot algemeen directeur. Volgens het nieuwe ondernemingsplan verdwijnen in het ziekenhuis veertig van ruim vijfhonderd arbeidsplaatsen. Het gaat vooral om ondersteunende functies.

Loek Winter

De MC-groep wilde voor minimaal drie miljoen euro en belang van ten minste twintig procent in het streekziekenhuis. Volgens een voorgenomen besluit zou Winter voorzitter van de raad van bestuur van het ziekenhuis worden.

Extra kapitaal gasthuis

Het St. Jans Gasthuis wilde het extra kapitaal gebruiken voor nieuw strategisch beleid en zich gaan specialiseren in bijvoorbeeld dialysezorg en obesitas. Verder was het geld nodig voor de renovatie van het ziekenhuisgebouw. Door samenwerking met een private partij wilde het ziekenhuis ondernemerservaring in huis halen.

IJsselmeerziekenhuizen

Winter investeerde eerder vijf miljoen euro in de doorstart van de IJsselmeerziekenhuizen en wil een keten van ziekenhuizen opzetten. (ANP)

Lees ook:

Winter op zoek naar meer ziekenhuizen
Loek Winter bestuursvoorzitter IJsselmeerziekenhuizen
Henri Janssen verlaat St. Jans Gasthuis
MC Groep neemt belang in St. Jansgasthuis

Of registreer u om te kunnen reageren.