Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Meavita vraagt ministerie om 20 miljoen euro

Meavita vraagt de overheid 20 miljoen euro om een faillisement te voorkomen. Als staatssecretaris Bussemaker die steun vandaag niet toezegt, vraagt Meavita de rechter om surseance van betaling. Dit meldt de Volkskrant.

Staatssecretaris Bussemaker is nauw betrokken bij de bijna dagelijkse gesprekken tussen alle betrokken partijen over de toekomst van Meavita. De problemen zijn complex omdat de fusie-instelling uit meer dan dertig rechtspersonen bestaat, geld krijgt voor awbz-zorg van vijf zorgkantoren en in meer dan zestig gemeenten huishoudelijke hulp levert. De VVD is bang dat de gemeenten voor een groot deel op moeten draaien voor de redding van Meavita. (Zorgvisie - Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Interview met Charles Laurey van Meavita - Vol in de wind
Zorgkantoor geeft Meavita steun
Schoonmaak aast op onderdelen van Meavita
VWS onderzoekt Meavita Nederland

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.