Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Klink: niet ingrijpen in prijzen dbc’s

Minister Ab Klink van VWS is niet van plan om in 2010 maximale prijzen af te dwingen voor het b-segment van de dbc’s. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

Voor het b-segment van de dbc’s gelden vrije prijzen. Maar minister Klink had de Kamer laten weten in te grijpen als de uitgavenontwikkeling de beschikbare groeiruimte zou overstijgen. Daarvoor liet Klink een een prijsbeheersingsinstrument ontwikkelen dat uitgaat van een maximumtarief per dbc op basis van de kostprijsgegevens van DBC-Onderhoud. Maar Klink denkt dat het niet nodig is het instrument in te zetten. De prijs- en omzetstijgingen die de Nederlandse Zorgautoriteit constateert in de jaren 2008 en eerder geven daartoe geen aanleiding.

Tarieven NZa

Klink houdt wel een slag om de arm, omdat de NZa nog geen informatie kon geven over de prijs- en omzetontwikkelingen in 2009. De minister verwacht die eind juni. Dan zal hij een definitief besluit nemen over ingrijpen in de tarieven. (Zorgvisie - Bart Kiers)

Lees ook:

Zorgautoriteit NZa geeft groen licht voor vrije prijzen
NVZ en Klink ruziën over rechtszaken
PvdA botst met Klink over zorgvolume

Administrator

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    William D.(Bill) Hermsen.Dordrecht.NL

    Belangrijker is te weten , wat is de Kosten-Baten analyse van ingrepen.Er zijn ingrepen die Ziekenhuizen/Specialisten geld kosten bijv. PAVR ( Cardiologische ingrepen ! )

Of registreer u om te kunnen reageren.