Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties22

Klink laat Vlietland Ziekenhuis vallen

Minister Ab Klink houdt er rekening mee dat het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam binnenkort moet sluiten. Hij verwacht dat de zorgverzekeraars in de regio zich voorbereiden op een “uiterst scenario waarbij het Vlietland Ziekenhuis als gevolg van liquiditeitsproblemen niet langer zorg zou kunnen leveren”. Klink schrijft dit in een brief aan de Tweede Kamer.
Klink laat Vlietland Ziekenhuis vallen

Claim afgewezen

Een maand geleden leek het ziekenhuis gered omdat de NZa een vordering van zestig miljoen op de overheid vanwege schade die het ziekenhuis zegt te hebben geleden door de afschaffing van het bouwregime scheen toe te kennen. Naar nu blijkt, heeft de NZa deze vordering afgewezen en mag het Vlietland alleen de resterende bouwschade versneld afschrijven.

Geen garantstelling

Klink heeft de garantstelling van 18 miljoen die het Vlietlandziekenhuis had gevraagd te verlenen, afgewezen. Reden hiervoor is dat het Vlietland niet noodzakelijk is voor de continuïteit van acute zorg. De garantstelling was nodig om een overbruggingskrediet van de bank te krijgen. De aspirantkoper kon geen krediet krijgen waardoor het ziekenhuis 18 miljoen misliep.

Coöperatie

Al eerder is een reddingspoging op niets uitgelopen. Het plan van een coöperatie onder leiding van verzekeraar DSWom het ziekenhuis te kopen, strandde omdat de Tweede Kamer dwars ging liggen. Cooperatie en ziekenhuis wachten als sinds januari op de NZa die de zaak nog steeds onderzoekt.

Sinds begin dit jaar verliest het ziekenhuis 1,2 miljoen per maand. In mei is het begonnen met een ombuigingsprogramma van tien miljoen euro, waarvan vijf miljoen voor het eind van het jaar moet zijn gerealiseerd. De Inspectie voor de Gezondheidszorg voert intensief toezicht uit. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees meer:

De brief van Ab Klink

Lees ook:

Overheid redt Vlietland Ziekenhuis

Vlietland verliest 1,2 miljoen per maand

DSW: ‘Plan Klink te sneu voor woorden’

22 REACTIES

  1. we vinden het een heel bekend verhaal van theo over het gratis eten in de personeelskantine,dit verhaal kregen wij ook van collegaas te horen in het vlietland ziekenhuis in vlaardingen ook al te horen,het zegt al voldoende dat we dan genoeg bewijzen hebben.wij willen het ook wel allemaal hoor,gratis eten elkedag?

  2. Lees alle reacties
  3. Overal is een schrijnend te kort aan verpleegkundig personeel en meneer klink wil een zh sluiten? Er is inmiddels een handtekeningenactie gestart door huisartsen in de regio om duidelijk te maken dat het onverantwoord is om een regio zh zoals het Vlietlandziekenhuis is te sluiten. De grote groep patienten die dan geholpen moet worden is onmogelijk te bolwerken voor de (rotterdamse) ziekenhuizen in de regio.

  4. Ze hadden de Holy en het Schiedamse gerenoveerde ziekenhuizen gewoon moeten laten. Maar ja minister Borst gooide de 25.000 handtekeningen in de prullenbak, nu kost het ons weer geld het lijken wel banken, althans de top natuurlijk zakkenvullers vooral al jaren in de zorg.

  5. Bonussen
    Zesentwintig bestuurders ontvingen een bonus voor hun werk. De vijftien procent ziekenhuizen waarin een bonussencultuur geldt, zijn: het Albert Schweitzer Ziekenhuis, Amphia Ziekenhuis, Atrium Medisch Centrum, Maasstad Ziekenhuis, Máxima Medisch Centrum, Medisch Centrum Haaglanden, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, Reinier de Graaf Groep, Sint Anna Zorggroep, Sint Franciscus Gasthuis, Sint Jansdal, Spaarne Ziekenhuis, Vlietland Ziekenhuis, Waterlandziekenhuis en het Zaans Medisch Centrum. De bonussen lopen uiteen van 3000 euro tot 62.652 euro. Gemiddeld ontvingen de bestuurders een bonus van 21.781 euro.
    Dit is pas erg!!Zie bericht van 11 augustus op deze site!!

  6. helemaal eens met Hermsen.Marktwerking in de zorg kan een kwalijke zaak zijn met een epidemische drang tot schaalvergroting en fusies.Stop de fusies totdat er meer bekend is over de effecten van fusies in de zorg:zie ook het artikel van professor Hans Schenk in het Zorgvisie archief.

  7. Iedereen wijst naar iedereen ; de Minister ; de Raad v Bestuur ; de Raad v Toezicht; de Clienten; de Medici; de Banken; etc. de oorzaak ligt bij de basis toen de Tweede Kamer besloot om de Zorg over te laten aan de MARKT. Marktwerking is nooit goed onderzocht in de Zorg. RvB /Medici zijn geen Ondernemers en dat is de rede dat heel de Zorg in NL niks wordt.Nationaliseren is een optie die onderzocht moet worden. Dit is een ” Gratis Advies “!

  8. @René
    Concentreer je even op andere zaken, wil je?
    Of die Theo nu wel of niet gratis eet, doet niet terzake.
    Dat levert geen miljoenen op.
    @ Alex
    Salarissen van de specialisten worden uiteindelijk betaald door de verzekeringen. Zonder artsen geen zorg.
    Het is nu duimen, voor alle werknemers!

  9. Wie helpen ze wel nog, vraag ik me af? Het toezicht op de besturen is er niet evenzo op de bouw van nieuwe ziekenhuizen.
    Ons hebben ze ook niet geholpen. Dit is toch geld van ons degene die betalen voor zorg. Als we zo doorgaan is er dadelijk geen geld meer over voor goede zorg. Klink houdt de knip op zijn beurs.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.