Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Gouden handdruk voor managers Thuiszorg Groningen

Drie managers van Thuiszorg Groningen zijn vlak voor het faillissement van begin dit jaar met een forse afkoopsom vertrokken. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden.

De curatoren vermoeden dat er sprake is van 'ongeoorloofd voordringen' van de managers, die bij hun vertrek een gouden handdruk van samen vijf ton meekregen.

Failliet Thuiszorg Groningen

Thuiszorg Groningen ging in april failliet, met achterlating van ruim 6,5 miljoen euro aan schulden. De curatoren Entzinger en Fousert zijn nog bezig met het afhandelen ervan en brachten onlangs een tussentijdse rapportage uit. Ze onderzoeken nog of er sprake is geweest van onbehoorlijk bestuur bij Thuiszorg Groningen zelf, of bij moederconcern Meavita, dat ook failliet ging.

Gerrit Jan van Otterloo

Na het faillissement is Thuiszorg Groningen doorgestart met als bestuurder oud-PvdA Kamerlid Gerrit Jan van Otterloo. Deze heeft bij de Nederlandse Zorgautoriteit een steunaanvraag van 23 miljoen euro ingediend. Van Otterloo vindt de afkoopsommen eind vorig jaar “een rare situatie”. “Helemaal netjes vind ik het niet.” Hij wijst erop dat enkele van de managers nu weer bij Buurtzorg Nederland aan de slag zijn, een concurrent van TzG. “Met medeneming van hun gouden handdruk.” (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Steun Meavita valt twee keer hoger uit
Steunaanvraag voormalig Meavita is 48 miljoen
Van Otterloo leidt nieuwe stichtingen Meavita

Administrator

12 reacties

 • no-profile-image

  antje

  ik werk al 30 jaar in de zorg voor een zielig uurloontje van 9.04 euri en die bobo;s verrijken zichzelf alleen maar over de rug van mensen op de werkvloer en de mensen die verzorgd moeten worden

 • no-profile-image

  Elroy

  Beste mensen
  De managers die bij TZG zijn vetrokken hebben alle gebruik gemaakt van de regeling zoals overeengekomen in het sociaal onderhandelings akkoord. Zij hebben dus een x aantal maand salarissen mee gekregen. Als je de jaarrekeningen van TZG nakijkt kun je precies zien wat deze mangers (ex-directeuren) verdiende. Laat hier de regeling op los en dan zul je moeten concluderen dat dhr. van Otterloo toch erg aan het luchtfietsen is. Ook vergeet hij dan aan te geven dat een van deze ex-directeuren geen vertrek premie heeft ontvangen omdat de tent toen failliet ging.
  Kortom: trap niet in het rookgordijn dat de bestuurder denkt op te werpen om de aandacht af te wenden van de inkomen van alle externen.

 • no-profile-image

  jos de blok, buurtzorg nederland

  mw van Hasselt heeft op eigen initiatief op vrijwillige basis een bijdrage geleverd aan een informatie bijeenkomst. Goed dat mensen zich verantwoordelijk voelden voor de vele ontslagen die er gingen/gaan vallen! Zij heeft dit gedaan zonder daar een vergoeding voor te krijgen! Is dit een heksenjacht op mensen die zich lange tijd hebben ingezet om van TZG een goede organisatie te maken? Dit leidt allemaal af van de vraag: hoe gaat het nu met TZG, waar moeten al die boventallige mensen naar toe? Het lijkt me belangrijker dat we ons daar druk over maken!

 • no-profile-image

  Marjanne

  Jos de Blok, Mw. Kathy van Hasselt heeft wel degelijk voor Buurtzorg gewerkt vlak na de gouden handdruk.Zij heeft informatie bijeenkomsten gehouden voor Buurtzorg.

 • no-profile-image

  Willy Gillissen

  Dank je wel Jos. Ik ben blij met dit antwoord. Vond het al bijzonder, pastte niet in het beeld wat ik van Buurtzorg had. Groet Willy

 • no-profile-image

  jos de blok, buurtzorg nederland

  er werken geen ex-managers van TZG bij Buurtzorg Nederland. Jammer dat dhr van Otterloo deze onzinverhalen zo de wereld kan instrooien zonder dat getoetst is of dit wel klopt!

 • no-profile-image

  Columbus


  Die bekwame managers struinen van het een naar het ander en dat ze met hun ervaring direct bij de concurrent terecht kunnen wijst wel op een heel verdachte bedoeling.
  Ze zijn waarschijnlijk graag gezien omdat ze kennelijk weten hoe ze centen van de zorg in de zak van profiteurs kunnen sluizen.
  Zo een beetje in de trend van bankiers. Het worden vakmannen genoemd omdat ze de kunst vertstaan om miljoenen binnen te halen met list en bedrog.
  Dat schijnen de meest gevraagde kwaliteiten te zijn. Iemand die een tandeborstel jat in de supermarkt is een dief. Die grote jongens die miljoenen stelen noemt men specialisten op de financiele markten.
  De mensen op de werkvloer moeten zich nergens voor schamen. Het zijn de grote jongens die de zorg verpesten, incluisief de overheid die met dichtgeknepen ogen alles afdoet met een incident. Na 100 incidenten gaan ze er weer een verzinsel tegenaan gooien waar niemand iets aan heeft.
  Klink is drukdoende met het verminderen van de regeldruk. Dat komt neer op minder regels, minder toezicht, minder controle.
  En dan heeft ie de wet zo aangepast dat die overeenkomt met de huidige slechte gang van zaken. Alleen heb je dan geen reden meer om te reclameren want dan is alle shit in de zorg gelegaliseerd.
  Columbus

 • no-profile-image

  Alida

  En dan vrolijk nog eens aankloppen voor 23 miljoen van de belastingbetaler.

 • no-profile-image

  klaplong

  dus 6.5 miljoen awbz geld er doorheen jassen en dan ook nog een dikke buidel geld meekrijgen en vervolgens ook nog weer elders aan de bak.
  Ik betaal 148 euro ziektekosten en ruim 300 euro AWBZ. Onverteerbaar!

 • no-profile-image

  Willy Gillissen

  Lees ik net op zorgvisie nieuws dat er mangers met een gouden handdruk van thuiszorg groningen zijn aan genomen bij Buurtzorg. Ik st op het punt om per 1 okt te starten met buurtzorg in mijn gemeente. Ik wil graag wten hoe dit zit. Ik wil werken in een open betrouwbare en transparante organisatie. Ik ben het zat dat de zorg steeds in opspraak is. Ik schaam mij hiervoor. Werk al 40 jaar in de gezondheidszorg en ik wil trots blijven op het werk dat ik doe. Met een eerlijke beloning en waar goede patientenzorg het hoogste doel is wat ik nastreef samen met mijn collega,s. Ik wil dat de zorg uit die spiraal komt van verrijking en verdachtmakerij. Buurtzorg u antwoord graag!

 • no-profile-image

  kniertje

  Ik wil wel uitleg van Jos de Blok hoe dat zit met de managers van thuiszorg groningen die incl gouden handdruk bij een, naar mijn weten, betrouwbare org als buurtzorg worden aangenomen met zo,n verleden?

 • no-profile-image

  kniertje

  Ik wil wel uitleg van Jos de Blok hoe dat zit met de managers van thuiszorg groningen die incl gouden handdruk bij een, naar mijn weten, betrouwbare org als buurtzorg worden aangenomen met zo,n verleden?

Of registreer u om te kunnen reageren.