Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

VNG: 'Gemeenten zien hun investering niet terug'

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is "mordicus tegen" de bezuiniging op het Wmo-fonds vanaf 2011.

VWS denkt dat gemeenten de Wmo doelmatiger kunnen uitvoeren. "We sluiten niet uit dat het doelmatiger kan, maar het incalculeren van 50 miljoen euro is nergens op gebaseerd", zegt VNG-directieraadslid Sandra Korthuis. "Bovendien krijgen gemeenten in de kabinetsplannen alleen maar meer verantwoordelijkheid voor preventie en welzijn. De gezondheidswinst die dit oplevert, komt ten goede aan de AWBZ en de Zorgverzekeringswet, gemeenten zien hun investeringen niet terug. Daar moet wat ons betreft een oplossing voor komen." (Zorgvisie - Krista Kroon)

Lees ook:

Gemeenten kunnen thuiszorguren niet invullen
Vakbond pleit voor minimumtarief Wmo
Wmo-overschot gemeenten voor AWBZ

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.