Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Kabinet wil 1,8 miljard besparen op zorgtoeslag

Het kabinet wil 1,8 miljard euro besparen op de zorgtoeslag. Dat zou blijken uit een notitie van het Centraal Planbureau in handen van NRC Handelsblad.
Kabinet wil 1,8 miljard besparen op zorgtoeslag

Op de zorgtoeslag wordt volgens het NRC meer bezuinigd dan aanvankelijk gepland. Daarbij levert verdere liberalisering van de ziekenhuiszorg waarschijnlijk een half miljard euro op in 2018, aldus een CPB-rapport in opdracht van minister Klink van VWS.

Politiek gevoelig

De besparingen liggen politiek gevoelig. In een persverklaring schrijft D66-Kamerlid Koser Kaya: “Wouter Bos noemde de plannen van D66 eerder ‘akelig rechts’, terwijl D66 maar 750 miljoen bespaart op de zorgtoeslag. Als hij nu zelf voorstelt om 1,8 miljard te bezuinigen, valt hij door de mand. Op de meetlat van PvdA-leider Bos moet dit wel ‘zeer akelig rechts’ zijn. Of is de meetlat van Bos alleen gemaakt om anderen de maat nemen?” (Zorgvisie - Wouter van den Elsen)

Lees meer:

PvdA wil zorgtoeslag en eigen risico afschaffen
Ruim een derde volwassen krijgt zorgtoeslag
Klink: paal en perk stellen aan zorgtoeslag wanbetaler
'Veel pavloreacties op bezuinigingen zorg'

Gerelateerde tags

2 reacties

 • no-profile-image

  Fake Niet

  Sinds wanneer is Wouter Bos "het kabinet"? Ab Klink is de man die de besparingen in gang heeft gezet en is toevallig wel van CDA.
  Blijkbaar heeft de D66 haar pijlen gericht op samenwerking met CDA. Prima, maar dan is bovenstaande geen hele waarheid...
  *het moddergooien is begonnen !*

 • no-profile-image

  William D.(Bill) Hermsen.Dordrecht.NL

  Waar hebben het we over ? Er zijn Miljarden aan de Banken geleend ten tijde van de Crisis , wat NU nog IS. Als de Zorg Euro s vraagt , wordt de kraan dicht gedraaid. Waar gaat het om ??? Economische belangen !

Of registreer u om te kunnen reageren.