Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

OM vermoedt pgb-fraude bij Hanimeli

Zorginstelling Hanimeli wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van fraude met persoonsgebonden budgetten (pgb’s). Dat meldt dagblad TC Tubantia.
OM vermoedt pgb-fraude bij Hanimeli

Hanimeli is na Balanszorg de tweede multiculturele organisatie voor thuiszorg uit Enschede die wordt verdacht van fraude. De Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) onderzocht op 30 september twee woningen en twee bedrijfspanden van Hanimeli in Enschede, Oldenzaal en Almelo.

Persoonlijk gebruik

Justitie vermoedt dat de leidinggevenden, een 51-jarige vrouw van Turkse afkomst en haar 25-jarige zoon, een groot deel van de voor klanten bestemde pgb-gelden hebben gebruikt voor de aanschaf van luxeartikelen, reizen voor klanten en persoonlijk financieel gewin. Een woordvoerder van Hanimeli sprak de fraude afgelopen weekend tegen. “Dit klopt niet. We zijn verbaasd. Al het geld is naar de klanten gegaan. Als er fouten zijn gemaakt, zijn dat onbewust gemaakte fouten geweest.”

Beslaglegging

De SIOD heeft tijdens de doorzoekingen administratie in beslag genomen. Er is voor ruim 250.000 euro beslag gelegd op bankrekeningen van verdachten. De zaak kwam aan het licht na meldingen van de Nederlandse Zorgautoriteit (Nza) en de verzekeringsmaatschappij Menzis. Het gaat om fraude die in 2006 en 2007 zou zijn gepleegd. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Zorginstellingen vaak de dupe van acquisitiefraude
Pgb-fraude bij zorgbedrijf Raad & Daad
Zorgbureau Agnes pleegde geen pgb-fraude

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

5 reacties

 • no-profile-image

  triest

  jongeren kregen 5 dagdelen,die het hard nodig hebben,van het ciz.op jaar basis 94 duizend euro die verstandelijk beperkt zijn.hanimeli is niet de enige die hier moet voor boeten,de ouders hebben de helft van het geld meegekregen na dat het belasting is afgedragen.beide partijen zijn er beter van geworden.waar ik mij diep uit mijn hart zorgen maak is dat het kinderen hier van dupe worden.omdat ze toch verstandelijk gehandicap zijn.kan er geen aangifte gedaan worden triest triest triest.

 • no-profile-image

  zorgwekkend

  zijn genoeg mensen die bedreigd zijn,door jullie gaat toch om feiten,waarom persee de naam.laten we eerlijk zijn,je bent niet de enige die de boel heb bedonderd en opgelicht.de opvolgers leest de krant.spv balans zorggroep twente,de rest komt nog.ieder loontje komt op zijn boontje.

 • no-profile-image

  rechtvaardig

  ik vind ook, als je durf zet je je naam de bij

 • no-profile-image

  eerlijke mens

  schrijf je je naam op maniak

 • no-profile-image

  gerechtigheid

  je verdiende loon je heb mij ook opgelicht,je weet ik ben....... beter ol insallah kifayet

Of registreer u om te kunnen reageren.