Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties11

‘Vrijgevestigde specialisten moeten hetzelfde inkomen krijgen’

Op het plan van de Orde van medisch specialisten om alle vrijgevestigde specialisten een gelijk basisinkomen te geven in een coöperatie, zijn veel reacties binnengekomen op Zorgvisie.nl. Uit een poll blijkt dat 65 procent van de stemmers hier een voorstander van is. In totaal hebben 537 mensen op de stelling gestemd.
‘Vrijgevestigde specialisten moeten hetzelfde inkomen krijgen’

In Bronovo en het Deventer Ziekenhuis bestaat al jaren een stafmaatschap van vrijgevestigde specialisten die hetzelfde inkomen hebben. Op de vraag of deze manier van werken populair is, antwoordt de voorzitter van de Maatschap Vrijgevestigde Medisch Specialisten, Onno Guicherit. “We hebben een enquête gehouden onder alle leden van de stafmaatschap. Daaruit blijkt 100 procent tevredenheid. Opmerkelijk is dat 60 procent aangeeft harder te werken dan de naaste collega’s, dat is statistisch gezien niet eens mogelijk. Verder geeft net iets meer dan de helft aan dat collega’s niet genoeg worden afgerekend op het resultaat. Al met al geven alle leden aan dat zij door willen gaan met de huidige vorm van samenwerking.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Vrijgevestigde specialisten splitsen zich af van de Orde

Orde: Vrije specialisten in één coöperatie

Specialisten draaien massaal zondagdienst

11 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Jullie vergeten dat medische specialisten ook vele jaren studeren! Als ik me niet vergis, Allereerst een 6 -jarige studie algemene geneeskunde en vervolgens nog ± 4 jaren specialiseren. Ik ben benieuwd of de mensen die hier reageren ook zoveel jaren gestudeerd hebben. Dit mag toch gewoon beloont worden! ik zou daarom de grens niet willen trekken bij een modaal salaris, maar ook niet bij 300.000 euro. Prestatiegericht belonen lijkt me eerder gepast.

  3. Op allerlei manieren is het statistisch prima mogelijk dat 60% harder werkt dan zijn naaste collega’s.
    Mogelijkheid 1: er is 1 persoon die eenieders naaste collega is, maar geen drol uitvoert. Gevolg is dat alle overige collega’s harder werken dan hun naaste collega.
    Mogelijkheid 2: als je de naaste collega definieert als de gemiddelde collega: 1 collega heeft productiviteit 1, alle andere collega’s hebben productiviteit 100. Dan is de gemiddelde productiviteit iets lager dan 100 en alle collega’s behalve 1 werken harder dan het gemiddelde.

  4. Ik snap niet dat die managers in de zorg zoveel moeten verdienen, ik vind het belachelijk dat ze 40.000 per jaar verdienen, ik moet ook hard werekn met net zoveel verantwoordelijkheden met 30.000 perr jaar. Ronduit belacheli die managers en maar zakkenvullen

  5. Mijn visie is dat diegene, die Kwaliteit leveren , met goede resultaten ( het maakt niet uit in welk Vak ) mogen van mij Goed verdienen.
    Het DBC-verhaal wat binnenkort DOT wordt ( van 30.000 naar 3.000) is nooit een succes geworden. Ziekenhuizen ( Zorginstellingen ) missen Miljoenen door het niet correct invullen( door de enorme Burocratie !) van de formulieren , en wat niet betaald wordt door de Zorgverzekeraar met alle gevolgen van dien.Het is toch van de gekke”” , dat de Politiek iedere keer weer iets anders verzint om de Zorgkosten ( Miljarden-bussiness ) naar beneden te krijgen , maar een goede oplossing voor de Client hoor ik nog steeds niet ! Het nieuwe Kabinet heeft misschien een nwe heldere Visie op de Zorg ? VVD , ik hoor nog van U.

  6. Die poll van jullie is natuurlijk niets-zeggend; de stemmers zijn vooral bestuurders waarschijnlijk en geen medisch specialisten.
    Ik heb zelf jaren in een stafmaatschap mogen werken en dat was altijd verdeling van armoede. Er waren enorme verschillen in werkbelasting. Sommige collega’s presteerden het, om nog niet de helft te doen van een collega in een ander ziekenhuis (niet in stafmaatschap) met als argument: “wij gaan voor kwaliteit en niet voor kwantiteit”. Deze collega’s vingen wel hetzelfde bedrag als de rest. Toen de DBC’s kwamen werd de stafmaatschap opgeheven en verdubbelde onze omzet. Dan is het ook minder erg om dagen van 8 tot 7 te maken, je krijgt er immers wat voor terug!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.