Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Inkomen zorgbestuurders niet aan banden gelegd

Het kabinet is niet van plan de balkenendenorm in te voeren voor bestuurders in de zorgsector. Dat heeft minister Schippers van VWS gezegd in de Tweede Kamer.
Inkomen zorgbestuurders niet aan banden gelegd

De PvdA en de SP willen dat voor bestuurders en toezichthouders in de zorg hetzelfde maximumsalaris gaat gelden als voor bijvoorbeeld de omroep, woningcorporaties en het onderwijs. Dat wil zeggen dat er niet meer mag worden verdiend dan 181 duizend euro.

Iedereen bezuinigen

Nu geldt al een beloningscode voor de zorg, maar die wordt volgens PvdA-Kamerlid Agnes Wolbert "massaal overschreden". Zij vindt het onterecht dat iedereen moet bijdragen aan de bezuinigingen, behalve de top.

Te vroeg

Schippers wijst erop dat de beloningscode pas een jaar geldt en wil de zorgsector de tijd geven om de code na te leven. "Ik vind het veel te vroeg om nu te zeggen: we gaan ingrijpen", zei Schippers. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Top-10 bestuurderssalarissen: ggz aan kop
Bestuurders stemmen voor salariscode NVZD

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

5 reacties

 • no-profile-image

  grgor

  thuiszorg wordt door deze bestuurders en interimmanagers gekort.Zullen we niet een bij hen gaan snoeien??

 • no-profile-image

  Nico Stokman

  Vreemd he, dat de premie voor
  Ziektekostenverzekering weer
  meer dan honderd Euro omhoog moet. En volgens de verwachtingen in 2015 minimaal
  25% gestegen zal zijn. Wanneer
  grijpt de regering nou eens echt in ?

 • no-profile-image

  Ria

  Jammer, gemiste kans. Aan alle kanten wordt bezuinigd op de zorg maar niet hierop. Niet uit te leggen. Zijn mensen die wel aan de Balkenende norm (willen) voldoen minder competent. Wat een flauwekul!

 • no-profile-image

  Edo P.O.

  Valt me toch tegen van Edith, maarja 'k had beter moeten weten, hè. VVD = Vakvereniging Voor Directeuren ...

 • no-profile-image

  William D. ( Bill ) Hermsen. Dordrecht. NL

  Het blijkt al weer , dat de Politiek geen bijdrage wil leveren om de Crisis en de Inflatie snel weer op Orde te krijgen . Heel de Wereld is actief bezig om de Crisis aan te pakken , maar in NL is het afwachten en vooruit schuiven van de financiele problemen. Wereldwijd zien we China zeer actief bezig zijn in o.a. Europa op Economisch gebied. In NL willen we op de "Oude Voet "doorgaan met alle gevolgen. Kijkend naar de Kwaliteit van Leven . In tijd van Crisis verwacht ik meer van de Politiek !

Of registreer u om te kunnen reageren.