Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Direct toegang tot logopedist en diëtist

Minister Schippers van VWS heeft een aantal beroepsgroepen per 1 juni 2011 toegankelijk gemaakt voor consumenten. Voor logopedisten, diëtisten, ergotherapeuten, orthoptisten en podotherapeuten is vanaf vandaag geen verwijsbrief van de huisarts meer nodig. De maatregel past in de taakherschikking van de eerstelijnszorg.
Direct toegang tot logopedist en diëtist

De nieuwe beroepsgroepen voldoen volgens Schippers aan alle randvoorwaarden die nodig zijn voor de invoering van directe toegang. Schippers verwacht in januari 2011 ook huidtherapeuten aan het lijstje te kunnen toevoegen. De directe toegang tot zogenoemde paramedische zorg startte in 2008 toen burgers zonder verwijzing naar de fysiotherapeut, oefentherapeut en mondhygiënist konden gaan. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Kamer blokkeert eigen bijdrage paramedische zorg
Eerste lijn laat psychische problemen liggen
Huisartsen en fysiotherapeuten ontwikkelen richtlijn informatie-uitwisseling

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

2 reacties

 • no-profile-image

  peut

  de direkte toegang is al veel langer,en bevalt me niks,achteraf gezien!
  Laat de huisarts maar weer poortwachter worden

 • no-profile-image

  wilhelmien looymans

  wanneer volgt de HBO verpleegkundige?

Of registreer u om te kunnen reageren.