Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Korting ziekenhuizen definitief op 314 miljoen

De kogel is definitief door de kerk: ziekenhuizen worden met ingang van 2011 structureel met 314 miljoen euro gekort. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) voert deze korting uit op aanwijzing van de minister van VWS.
Korting ziekenhuizen definitief op 314 miljoen

De NZa voert deze korting uit op aanwijzing van de minister van VWS, omdat de ziekenhuizen in 2009 dit bedrag op hun begroting hebben overschreden. Om de zorg betaalbaar te houden, acht de minister de korting nodig. De korting was eerder dit jaar door VWS op 549 miljoen euro gesteld. Op advies van de NZa voerde VWS enkele correcties uit op de berekening, wat leidde tot een lager kortingsbedrag. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

NVZ in cassatie tegen besluit ziekenhuiskorting
Schippers bereid tot uitsmeren ziekenhuiskorting
Ziekenhuizen waarschuwen Schipers voor korting

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.