Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ziekenhuizen waarschuwen Schippers voor korting

In een brief aan minster Schippers van VWS waarschuwen de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en de NVZ vereniging van ziekenhuizen voor de bezuiniging op ziekenhuizen van 314 miljoen euro.
Ziekenhuizen waarschuwen Schippers voor korting

Volgens de ziekenhuiskoepels zijn zorgverzekeraars volgens de wet verantwoordelijk voor overschrijdingen van de financiële kaders, en niet ziekenhuizen. In de brief wordt de minister dan ook gevraagd of het wenselijk is dat ziekenhuizen gekort worden. Bovendien waarschuwen directeur Margot Starre van de NVZ en Jacques Landman van de NFU voor de enorme impact van de bezuiniging. “Het gaat om een historisch grote korting, drie keer groter dan ooit in enig jaar op ziekenhuizen is gekort.” Vandaag debatteert de minister in een Algemeen Overleg over de geplande korting. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Vierhout: 'Faillissement van twintig ziekenhuizen dreigt'
Tientallen banen weg bij Langeland Ziekenhuis
Korting ziekenhuizen valt flink lager uit
NVZ overweegt stap naar hoge raad om ziekenhuiskorting

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

Eén reactie

Of registreer u om te kunnen reageren.