Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

NZa geeft ziekenhuis aanwijzing om declaratiefouten

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft een ziekenhuis in het zuidoosten van het land een aanwijzing gegeven, omdat het ziekenhuis een declaratieregel heeft gebroken. Om welk ziekenhuis het gaat, wil de NZa niet bekendmaken.
NZa geeft ziekenhuis aanwijzing om declaratiefouten

Het ziekenhuis betaalt huisartsen een vergoeding voor de afname van bloed. Het gaat om 4,50 euro per afname. Dit is wettelijk verboden, want de NZa heeft voor deze handeling geen tarief of prestatie vastgelegd. De kosten voor bloedafname zitten al in het consulttarief van huisartsen. Sinds 2007 heeft de zorgautoriteit het ziekenhuis al gewezen op dit breken van de wet. Het ziekenhuis krijgt geen boete, omdat het de kwestie zelf ter toetsing aan de NZa heeft voorgelegd. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

SOS-arts klaagt NZa aan
NZa: rente kan terug naar curatieve ggz
NZa: stop collectief onderhandelen verzekeraars

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

130701

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    j.keyzer

    Als de NZA wil dat dit gedrag ophoudt zullen ze meer moeten doen dan alleen aanwijzingen geven. Hierover maakt niemand zich druk.

Of registreer u om te kunnen reageren.