Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Onderzoek: ‘Zorg duur, maar investeren loont’

Geld dat in de gezondheidszorg wordt gestoken is een goede investering. Elke euro levert 1,30 euro op. Dat staat in een onderzoek uitgevoerd door gezondheidseconoom Marc Pomp voor het ministerie van VWS. Dat meldt de NOS vandaag.
Onderzoek: ‘Zorg duur, maar investeren loont’

De gezondheidseconoom concludeert dat de zorg weliswaar heel veel kost, circa 3500 euro per Nederlander per jaar. “Dat is heel veel geld, maar je krijgt er ook heel veel voor terug zoals betere gezondheid en een langer leven”, legt Pomp uit. “Als je dat probeert te waarderen in geld, en dat proberen gezondheidseconomen, dan kom je tot de conclusie dat de opbrengsten groter zijn dan de kosten.”

‘Bezuinigen zonder pijn gaat niet’

Pomp trekt zijn conclusie door naar de geplande bezuinigingen op de zorg en waarschuwt voor de gevolgen. "Er kan bezuinigd worden, maar niet zonder dat het iets kost. Het kost gezondheidswinst. Bezuinigen zonder pijn zal niet gaan in de zorg." (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:"

KNMG: Investeer in ouderenzorg
VNG: 'Gemeenten zien hun investering niet terug'
Agis investeert in ouderenzorg van Aveant

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Of registreer u om te kunnen reageren.