Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

‘Tarief van orthodontist gaat derde omlaag’

De tarieven van orthodontisten moeten per 1 januari 2011 met 34 procent omlaag. Dat staat in een nog vertrouwelijk conceptadvies van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) aan demissionair minister Klink van VWS. Dat meldt het Financieele Dagblad.
‘Tarief van orthodontist gaat derde omlaag’

De betrokken partijen hebben het advies nu ter inzage ontvangen. Commentaar kan de NZa nog niet geven omdat er formeel nog geen sprake is van een advies, meldt het dagblad. Er is wel grote kans dat de nieuwe tarieven worden doorgevoerd omdat Klink doorgaans de tariefsadviezen van de toezichthouders opvolgt.

‘Stel behandeling uit’

De Consumentenbond is blij met het voornemen van de NZa. “Uit de onderzoeken van Het Financieele Dagblad en de NZa blijkt dat consumenten jarenlang te veel hebben betaald voor hun behandeling. Wij roepen iedereen op om een behandeling bij de orthodontist uit te stellen tot na 1 januari, omdat die dan veel goedkoper wordt”, aldus woordvoerder Barbara den Uijl in de krant. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

NZa en IGZ in actie tegen misleidende orthodontisten
Inspectie onderzoekt ex-orthodontisten
‘NZa moet onderzoek orthodontisten uitbreiden’
Orthodontisten misleiden NZa massaal

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bill Willemsen

    Belachelijk gedrag van de orthodontisten, als het is zoals beschreven. Dat is niets anders dan fraude.

Of registreer u om te kunnen reageren.