Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

WWZ-Mariënstaete-Valent: ‘Ontslagvergoeding conform de afspraken’

De ontslagvergoeding van voormalig bestuurder WWZ-bestuurder Corine Houtzagers is op een reguliere manier tot stand gekomen. Dat laat WWZ-Mariënstaete-Valent vandaag weten. De organisatie reageert hiermee op eerdere berichtgeving over dit onderwerp.
WWZ-Mariënstaete-Valent: ‘Ontslagvergoeding conform de afspraken’

Omdat Corine Houtzagers tot 1 juli 2010 op de loonlijst van WWZ staat in verband met haar contractuele opzegtermijn, komt de vergoeding hoger uit. Gecombineerd met de reservering voor af te dragen sociale lasten inclusief een eindheffingregeling voor vervroegde uittreding, komt de vergoeding op 410.000 euro uit.

Verkoop nieuwbouw
Woordvoerder Debby van Schuppen van WWZ-Mariënstaete-Valent hamert er verder op dat de verkoop van nieuwbouwproject Rustenborchdreef geen onderdeel is van het rendementherstelplan van de organisatie. In het kader van het rendementherstelplan is het de bedoeling om eind 2011 uit de rode cijfers te zijn. “Het resultaat van de verkoop van het project voor de organisatie is ongeveer nul”, aldus van Schuppen. “Er wordt geen verlies of winst gemaakt maar de verkoop verhoogt wel de liquiditeit van de organisatie. We halen de gemaakte kosten eruit.” Over de te verwachten ontslagen zegt Schuppen: “Het is de verwachting dat het aantal ontslagen maximaal vijftig gaat bedragen. Over het sociaal plan is overeenstemming bereikt met de vakbonden.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Zeven ton ontslagvergoedigen WWZ-Mariënstaete-Valent
Vijftig banen op de tocht bij WWZ-Mariënstaete-Valent
Rechter draait fusie WWZ-Mariënstaete-Valent niet terug

Zorgvisie nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

Of registreer u om te kunnen reageren.