Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Goese wethouder vreest voor pijnlijke bezuiniging op Wmo

De gemeente Goes krijgt volgend jaar 600.000 euro minder voor de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Wethouder Loes Meeuwisse denkt niet dat de huishoudelijke zorg voor ouderen en mensen met een beperking de dans kan ontspringen. Dat meldt de Provinciaal Zeeuwse Courant.
Goese wethouder vreest voor pijnlijke bezuiniging op Wmo

De gemeente spendeert momenteel ruim drie miljoen euro per jaar aan de huishoudelijke zorg. Als dat budget straks met zeventien procent slinkt, kan Goes dat niet zomaar uit andere potjes aanvullen.

Bezuinigen

“We moeten al zoveel bezuinigen”, stelt Meeuwisse in het dagblad. “Vanaf 2012-2013 moeten we acht miljoen euro minder uitgeven. We maken we nu al plannen om die bezuiniging te realiseren. Daar bovenop komt een nieuwe rijkskorting van negen ton. Het Rijk zegt: jullie totale waarde aan onroerend goed is gestegen, dus Goes kan meer belasting innen. Hup, drie ton minder. Ook de Wmo wordt fors gekort, met zes ton. Je kunt zo'n bedrag niet even van andere posten afhalen, want dat doet daar dan ook weer pijn. Overigens moet het college nog beslissen hoe het met de Wmo-korting omgaat. Tijdens de begrotingsbehandeling in het najaar moet dat duidelijk zijn.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

VNG: ‘Betaalde krachten in de Wmo zijn lang niet altijd nodig
Wmo-budget met 200 miljoen gekort

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

2 reacties

  • no-profile-image

    Elise

    Wat heel apart is, is dat niemand meer over die verdwenen Icesave miljoenen praat. Als die niet zo fout weggezet waren hadden we helemaal geen problemen! Weten we het nog? Het ging om 8 miljoen Euro!

  • no-profile-image

    allegonda

    kijk daar hebt je het weer waarom leveren jullie niet in met die eens zijn dat de wmo bekort wordt dat is zeer triest met dat jullie daar eens mee zijn ik begrijpt dat niet jullie zijn zeker niet afhankelijk van wmo en dat praat zo makkelijk he of nietje moet ze dan maar nodig hebben dan piepen jullie wel anders je wilt natuurlijk af schaffen die handel oh wat zeg ik nu weer dit kan niet jullie weten gewoon weg niet waar je over praat.....mensen denk toch eens anders en den toch eens na....ik ben na lange na niet eens maar wie ben ik?

Of registreer u om te kunnen reageren.