Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

AzM probeert gedwongen ontslagen te voorkomen

Het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) heeft een principe-akkoord getekend met werknemersorganisaties over de komende bezuinigingen bij het ziekenhuis. Gedwongen ontslagen zullen zo veel mogelijk uitblijven, aldus de persverklaring. Het azM gaat fors bezuinigen om de kosten structureel omlaag te krijgen.
AzM probeert gedwongen ontslagen te voorkomen

Alleen tenzij de boventallig verklaarde medewerker aantoonbaar niet heeft meegewerkt aan het vinden van een passende functie kan hij of zij gedwongen ontslagen worden. Het azM zal boventallig verklaarde medewerkers begeleiden naar ander werk. Het azM kondigde al eerder aan dat er 260 arbeidsplaatsen geschrapt gaan worden.

Bezuinigingen

Ondanks enkele incidentele meevallers die het financiële resultaat over 2010 positief hebben beïnvloed, is er op dit moment nog steeds een structureel tekort van 11 miljoen euro bij azM. Bij deze bezuinigingen is nog geen rekening gehouden met eventuele toekomstige bezuinigingen op de (ziekenhuis)zorg vanuit de rijksoverheid. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

AzM wil af van 260 medewerkers
AzM ontwikkelt usb-stick voor dialysepatiënten
Het azM kiest voor single sign on van Imprivata
Klink uit kritiek op postcodecheck azM

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.