Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

NZa onderzoekt dbc’s in de ggz

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is gestart met het onderzoek naar de gevolgen van de invoering van de dbc’s in de ggz. Het onderzoek vloeit voort uit een uitspraak van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB) begin augustus.
NZa onderzoekt dbc’s in de ggz

Het onderzoek naar de invoering van de dbc-bekostiging richt zich op twee twistpunten. Dat zijn de inkomenseffecten voor vrijgevestigde psychiaters en de mate waarin de privacy van de patiënt is geborgd. De rechter oordeelde begin deze maand dat de NZa de gevolgen van de dbc’s op het inkomen van vrijgevestigde psychiaters nader moet onderzoeken en dat zij op het gebied van privacy de verschillende belangen opnieuw moet afwegen. Aan de hand van de resultaten neemt de NZa een nieuwe beslissing, vermoedelijk in oktober 2010. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Vrijgevestigde psychiaters winnen zaak tegen NZa
NZa wil overstap naar dbc's in ggz per 2012
GGZ Nederland sleept Klink voor de rechter

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Of registreer u om te kunnen reageren.