Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Limburg trekt 5 miljoen uit voor Atrium

Het Atrium MC in Heerlen kan waarschijnlijk binnenkort beginnen met de nieuwbouw en renovatie van het ziekenhuis. De provincie Limburg wil het Atrium Medisch Centrum in Heerlen een achtergestelde lening van 5 miljoen euro en een subsidie van 2,4 miljoen euro verstrekken. Dat bevestigt een woordvoerder van CDA’er Noël Lebens, die het voorstel indiende.
Limburg trekt 5 miljoen uit voor Atrium

“Echt juichen doen we nog niet”, reageert een woordvoerder van het ziekenhuis. “We wachten eerst het besluit van Gedeputeerde Staten (GS) af.” GS besluit dinsdagmiddag 1 februari of de achtergestelde lening definitief doorgaat. Als het ziekenhuis het geld van de provincie krijgt, dan kunnen zij naar verwachting bij de bank het geld lenen dat nodig is voor de renovatie en nieuwbouw van het ziekenhuis.

Lening van de bank

Atrium heeft een pot van 18 miljoen euro nodig voordat de bank wil praten over een bouwlening, aldus de woordvoerder. Op dit moment stellen gemeenten in de regio Heerlen vijf miljoen beschikbaar. Ook heeft het ziekenhuis aanzienlijk bezuinigd. Tot slot wordt de ziekenhuiszorg anders ingericht waardoor de bouwkosten lager uitvallen. Als de provincie toezegt, heeft het ziekenhuis niet de volledige 18 miljoen bij elkaar. Desondanks verwacht de woordvoerder dat de bank de lening toch zal verstrekken.

Renovatie

Het geld wordt gebruikt om de verpleegafdelingen, de intensive care, de dialyseafdeling, de operatiekamers en spoedeisende hulp op te knappen. De plannen vergen een investering van 154 miljoen euro. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

3 reacties

 • no-profile-image

  Sjaak

  Waar staat de Limburgse bevolking borg voor?
  Salarissen van 6 ton en gouden handdrukken van 250000 euro?
  Hoe durft u.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Eerst worden er honderden miljoenen gepompt in Orbis, 'het ziekenhuis met de gouden kranen'. Vervolgens moet het atrium 154 miljoen euro investeren. Tegelijkertijd hebben beide ziekenhuizen het voornemen tot fusie uitgesproken. En als dat ziekenhuis er komt is het helemaal onmogelijk om als overheid te weigeren geld te geven en het ziekenhuis aan haar lot over te laten, omdat dan iedereen in zuid- en midden-Limburg naar Maastricht moet. Hoe groter je ziekenhuis, des te meer kans dat je in leven wordt gehouden. Ik snap die fusiedrang wel...

 • no-profile-image

  Evi

  Hmmmm nieuwbouwprestige eist toch wel wat van de Zorg. Ik vraag me af of er buiten achterstallig onderhoud ook een kleine strijd gaande is met Orbis in Sittard?
  En alle nieuwe flexwerkers worden zzp-ers? tssss

Of registreer u om te kunnen reageren.