Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Patiënten steeds korter in ziekenhuis

Patiënten in Nederland liggen steeds korter in het ziekenhuis. In 2010 daalde het gemiddelde aantal dagen naar 3,17. Dat is 4,5 procent lager dan in 2009, toen patiënten na een opname van gemiddeld 3,3 dagen naar huis konden.
Patiënten steeds korter in ziekenhuis

Dat blijkt uit onderzoek dat adviesbureau Coppa zondag naar buiten bracht. De ligduur in ziekenhuizen daalt volgens Coppa al jaren. Toch is er volgens het adviesbureau nog veel winst te behalen. Er zijn grote verschillen tussen vergelijkbare ziekenhuizen. Dat betekent dat ziekenhuizen veel van elkaar kunnen leren.

Logistiek

Het adviesbureau nam van alle Nederlandse ziekenhuizen de logistieke prestaties en het gebruik van de bedden onder de loep.

Lees ook:

Martini Ziekenhuis garandeert bereikbaarheid tijdens crises
'Ziekenhuis moet zorg in weekend verbeteren'
AD: Sint Franciscus beste ziekenhuis

Carolien Stam

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.