Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Maasstad biedt eerste schadevergoedingen aan

Het Maasstad Ziekenhuis heeft de eerste schadevergoedingen aangeboden aan nabestaanden van overleden patiënten die besmet waren met de Klebsiëllabacterie. Dat heeft Freek Schultz, directeur van Pals Groep Letselschade zaterdag laten weten aan RTV Noord. Schultz vertegenwoordigt een groep van twintig betrokkenen.
Maasstad biedt eerste schadevergoedingen aan

Enkele partijen kregen een concreet voorstel van het Rotterdamse ziekenhuis. Zo kregen de nabestaanden van een patiënt die hoogstwaarschijnlijk aan de bacterie is overleden een schadevergoeding aangeboden, meldt de website. In vijf gevallen wil het Maasstad Ziekenhuis alvast een voorschot op een schadevergoeding betalen, hoewel het ziekenhuis formeel nog niet heeft erkend dat het aansprakelijk is voor het overlijden van patiënten of het oplopen van lichamelijk letsel.

Acceptabel voorstel

Schultz spreekt van constructieve gesprekken en acceptabele voorstellen en heeft de nabestaanden geadviseerd in te stemmen. Die hebben echter nog geen beslissing genomen over het voorstel van het ziekenhuis. Schultz stelt dat de betalingen gaan over bedragen tussen de 5.000 en 50.000 euro. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

‘Enorme klebsiella-uitbraak Maasstad ziekenhuis was vermijdbaar'
Verscherpt toezicht Maasstad Ziekenhuis opgeheven
Lemstra onderzoekt uitbraak bacterie in Maasstad

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jeroen

    Sorry uw echtgenote is mede overleden door onze fout. Ter compensatie krijgt u 2 maanden salariskosten van de man die hiervoor verantwoordelijk was. 2 maanden?

Of registreer u om te kunnen reageren.