Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ouderenzorg Vlieland krijgt extra budget van NZa

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) biedt de Stichting Huisvesting Ouderen Vlieland een aanvullende budgetvergoeding van maximaal 213.000 euro om de zorg voor de huidige bewoners voort te zetten. Door de geïsoleerde ligging zijn er geen nabijgelegen alternatieven voor deze bewoners.
Ouderenzorg Vlieland krijgt extra budget van NZa

De intramurale ouderenzorgorganisatie op Vlieland heeft te kampen met leegstand. In combinatie met de geïsoleerde ligging is de bekostiging via de zorgzwaartepakketten voor de huidige zes bewoners ontoereikend.

Aanvullende vergoeding

De NZa kent in dit bijzondere geval een tijdelijke aanvullende budgetvergoeding toe om de intramurale zorg voor deze bewoners te continueren. De ouderenzorgorganisatie is zelf al gestart met een structurele oplossing in de vorm van extramurale zorgverlening. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

NZa: '45 miljoen pgb-geld niet te innen'
NZa tikt zorgaanbieders op de vingers
Zorgkantoren presteren slechter, NZa verscherpt toezicht

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.