Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

NZa beboet frauderende artsen

Twee huisartsen hebben een boete van 2.050 euro gekregen voor het dubbel declareren van bloedafnames. De artsen ontvingen voor deze afnames vergoedingen van het ziekenhuis en declareerden daarnaast een consulttarief.
NZa beboet frauderende artsen

Inmiddels hebben de huisartsen het teveel gedeclareerde bedrag terugbetaald. De NZa beschouwt dat als boeteverlagende omstandigheid. De huisartsen overtraden met deze handelswijze artikel 35 van de Wmg. Als zorgaanbieders dubbele vergoedingen ontvangen voor dezelfde handeling, wordt de consument benadeeld, zo oordeelt de NZa in haar boetebesluit.

Derde arts boetevrij

Een derde huisarts heeft geen boete opgelegd gekregen: zijn handelen was niet verwijtbaar omdat hij vanaf het begin actie heeft ondernomen om onrechtmatige betalingen te voorkomen. Hij gaf vanaf het begin aan niet mee te willen werken aan mogelijk onrechtmatige betalingen, ondernam daadwerkelijk actie en stortte de bedragen terug die hij ontving van het ziekenhuis. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

UVIT spoort meer zorgfraude op in 2010
Frauderende directrice Ansa blijft langer vast
Strengere aanpak verzekeringsfraude

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.