Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Amsterdam sleept Slotervaart voor rechter

De gemeente Amsterdam sleept het Slotervaartziekenhuis voor de rechter omdat het geen rente en aflossing over een lening wil betalen. Dat bevestigde een woordvoerster van PvdA-wethouder Lodewijk Asscher (financiën) naar aanleiding van berichtgeving in Het Parool.
Amsterdam sleept Slotervaart voor rechter

De gemeente eist 5,5 miljoen euro van het ziekenhuis. De huidige directeur Aysel Erbudak zou sinds 2008 weigeren de lening af te lossen en rente te betalen terwijl dit contractueel wel verplicht is. Het ziekenhuis schrijft namelijk weer zwarte cijfers. Asschers voorstel om de lening over een langere termijn en tegen een lagere rente af te lossen, liep op niets uit. Hij grijpt nu in omdat de gemeente fors moet bezuinigen.

'Vordering al terugbetaald'

Het ziekenhuis liet in een reactie weten het niet eens te zijn met de vordering van de gemeente. Volgens een woordvoerder is het betreffende bedrag al in 2007 terugbetaald. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

8 reacties

 • no-profile-image

  Chris

  Reactie op reactie van reactie : Erbudak moet betalen en bungelt.Rechter heeft Lodewijk Volledig in het gelijk gesteld...

 • no-profile-image

  Charles

  Erbudak denk dat ze boven de wet leeft zij trekt zich niets aan van het vonnis van de rechtbank ze gaat lachend naar de volgende ..........

 • no-profile-image

  Reactie op Reacties

  Ff wachten, eerst zeg je daat schort het dus waarschijnlijk aan, daarna dat we de uitspraak afwachten.

  Geen van de reageerders weten waarschijnlijk hoe het zit, ik ook niet, dus we wachten deze zaak af. Niet veroordeeld dus onschuldig. Dat geldt ook voor mevrouw Erdubak.

 • no-profile-image

  Chris

  Ondernemen is ook afspraken nakomen en daar schort het dus waarschijnlijk aan bij SVZ. We wachten uitspraak van de rechter af.

 • no-profile-image

  Francoi

  Door het polderdenken is maar 16% van de NL ondernemer omdat gelijk staat als crimineel blijven wij achter op de rest europa.

 • no-profile-image

  Yasin

  Goede actie Lodewijk!

 • no-profile-image

  Yusin

  Goede actie Lodewijk!

 • no-profile-image

  Ron

  Magie van Erbudak uitgewerkt. Ik denk dat haar ware aard nu boven komt onbetrouwbaar en uit op eigen gwein.

Of registreer u om te kunnen reageren.