Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Overschrijding VWS is 1,4 miljard euro

De totale overschrijding op het VWS-budget is niet 2,1 miljard euro maar 1,4 miljard euro. Dat blijkt uit antwoorden op Kamervragen van minister Edith Schippers van VWS.
Overschrijding VWS is 1,4 miljard euro

Eerder werd in de media verondersteld dat de tegenvaller van VWS rond de twee miljard zou bedragen. Uit de Voorlopige Rekening voor het Budgettair Kader Zorg komt nu het bedrag 1,4 miljard naar boven. Bij de vaststelling van de Najaarsnota was de overschrijding volgens de minister in totaal al 900 miljoen euro. Hiervan kwam 606 miljoen bij de zorg door AWBZ-instellingen vandaan. Ziekenhuizen overschreden het budget met 361 miljoen euro. 231 miljoen euro overschrijding ligt bij de medisch specialisten, 197 miljoen bij de ZBC's en 194 miljoen ten slotte ligt bij het persoonsgebonden budget. Over hoe de resterende tegenvaller van een half miljard euro er precies uitziet, komt in de derde week van mei een brief van de minister. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

De antwoorden van minister Schippers
Topoverleg over miljardengat zorgbegroting
Overschrijding VWS is 2,1 miljard euro

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Eén reactie

  • no-profile-image

    zzzz

    gelooft U dat zelf nu ik niet er komt zoveel geld binnen zowel belasting geld en maandelijkse geld voor de zorg bovendien houden jullie iedereen aan het lijntje triest triest ik vraag mij af WAAROM!!!!!

Of registreer u om te kunnen reageren.