Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Bijna kwart miljoen voor ex-bestuurder azM

Mark van Dorresteijn
Het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) blijkt voormalig bestuurder Servé Kuijer de afgelopen drie jaar elk jaar bijna tachtigduizend euro te hebben betaald. Dat blijkt uit de jaardocumenten van het Limburgse ziekenhuis, meldt Medisch Contact.
Bijna kwart miljoen voor ex-bestuurder azM

Kuijer vertrok in de zomer van 2007 bij het azM, waar hij twaalf jaar in de raad van bestuur had gezeten. Desondanks ontving hij in het jaar erop nog een brutosalaris van 75.583 euro. In 2009 betaalde het ziekenhuis hem 77.813 euro en vorig jaar 81.191 euro.

Individuele regeling

Woordvoerder André LeBlanc van het azM legt aan Medisch Contact uit dat de bedragen een gevolg zijn van ‘een individuele regeling ten behoeve van vervroegd uittreden’. De regeling zou in het verleden tussen Kuijer en de toenmalige raad van toezicht overeen zijn gekomen in het kader van zijn arbeidsvoorwaardenpakket, en door de huidige bestuurders en toezichthouders zijn gerespecteerd. LeBlanc tekent daarbij aan dat Kuijer sinds april van dit jaar niet meer op de loonlijst van het ziekenhuis staat. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

7 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Deze directeuren worden in de watten gelegd met tonnen gemeenschapsgeld terwijl ze nauwelijks enige risico’s hoeven te nemen. Als je de jaarrekeningen van ziekenhuis en andere instellingen naleest komt het veel vaker voor de afgelopen jaren.
    Dit geld moet worden teruggehaald! Parlement stel vandaag nog een onderzoek in en zorg dat deze praktijken onmiddelijk stoppen.

  3. Het financieel beleid moet gewoon openbaar zijn , ook de cao-voorwaarden en de financiele gevolgen daarvan van de individuele bestuurders en de Raad van toezicht voordat zij worden benoemd , vooral ook gespecificeerd in werkuren al dan niet inclusief noodzakelijke recepties e.d. ?
    Kon hij voor deze oprotpremie niet als alfa-hulp worden ingeschakeld op de echte werkvloer om daar de geraniums water te geven ??

  4. Dit soort vregelingen zijn waarschijnlijk (geheim) gemeengoed. In Arnhem bleek de directeur na zijn vertrek van enkele jaren werk waarbij de laatste verlenging 2 jaar was, het jaar erna npg volledig op de loonlijst te staan. Dat leidde tot een vertrouwensbreuk met de medische staf want die wist van niets, onderling dus geregeld door de bestuurders. En zo gaat dat, deze elite regelt het voor zichzelf goed. Nu is Kuijer directeur bij TV Limburg, hoe is daar zijn vertrekregeling en andere finaciele afspraken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.