Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Bijna kwart miljoen voor ex-bestuurder azM

Het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) blijkt voormalig bestuurder Servé Kuijer de afgelopen drie jaar elk jaar bijna tachtigduizend euro te hebben betaald. Dat blijkt uit de jaardocumenten van het Limburgse ziekenhuis, meldt Medisch Contact.
Bijna kwart miljoen voor ex-bestuurder azM

Kuijer vertrok in de zomer van 2007 bij het azM, waar hij twaalf jaar in de raad van bestuur had gezeten. Desondanks ontving hij in het jaar erop nog een brutosalaris van 75.583 euro. In 2009 betaalde het ziekenhuis hem 77.813 euro en vorig jaar 81.191 euro.

Individuele regeling

Woordvoerder André LeBlanc van het azM legt aan Medisch Contact uit dat de bedragen een gevolg zijn van ‘een individuele regeling ten behoeve van vervroegd uittreden’. De regeling zou in het verleden tussen Kuijer en de toenmalige raad van toezicht overeen zijn gekomen in het kader van zijn arbeidsvoorwaardenpakket, en door de huidige bestuurders en toezichthouders zijn gerespecteerd. LeBlanc tekent daarbij aan dat Kuijer sinds april van dit jaar niet meer op de loonlijst van het ziekenhuis staat. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

7 reacties

 • no-profile-image

  aart eliens

  Laten we een lijn trekken: wat bij hogescholen niet kan als het gaat om betaling aan ex-bestuurders, kan natuurlijk ook niet bij academische ziekenhuizen!

 • no-profile-image

  Dion

  Deze directeuren worden in de watten gelegd met tonnen gemeenschapsgeld terwijl ze nauwelijks enige risico's hoeven te nemen. Als je de jaarrekeningen van ziekenhuis en andere instellingen naleest komt het veel vaker voor de afgelopen jaren.
  Dit geld moet worden teruggehaald! Parlement stel vandaag nog een onderzoek in en zorg dat deze praktijken onmiddelijk stoppen.

 • no-profile-image

  adje rem

  Het financieel beleid moet gewoon openbaar zijn , ook de cao-voorwaarden en de financiele gevolgen daarvan van de individuele bestuurders en de Raad van toezicht voordat zij worden benoemd , vooral ook gespecificeerd in werkuren al dan niet inclusief noodzakelijke recepties e.d. ?
  Kon hij voor deze oprotpremie niet als alfa-hulp worden ingeschakeld op de echte werkvloer om daar de geraniums water te geven ??

 • no-profile-image

  Jan

  Hierboven wordt waarschijnlijk bedoeld het ziekenhuis alysis

 • no-profile-image

  Peter de Wit

  Ik bedoel de directeur van Alysis Ziekenhuisgroep

 • no-profile-image

  Peter de Wit

  Dit soort vregelingen zijn waarschijnlijk (geheim) gemeengoed. In Arnhem bleek de directeur na zijn vertrek van enkele jaren werk waarbij de laatste verlenging 2 jaar was, het jaar erna npg volledig op de loonlijst te staan. Dat leidde tot een vertrouwensbreuk met de medische staf want die wist van niets, onderling dus geregeld door de bestuurders. En zo gaat dat, deze elite regelt het voor zichzelf goed. Nu is Kuijer directeur bij TV Limburg, hoe is daar zijn vertrekregeling en andere finaciele afspraken.

 • no-profile-image

  Sjeng

  Er gingen al geruchten dat er een onderzoek gaande is naar het financieel beleid van het azM. De RvB moet nu maar eens vertellen hoe ze mensen boventallig verklaren en dit soort grappen uithalen.

Of registreer u om te kunnen reageren.