Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Meerderheid tegen invoering eigen bijdragen ggz

Een meerderheid van stemmers op Zorgvisie.nl is geen voorstander van eigen bijdragen in de tweedelijns-ggz. Dat blijkt uit de uitslag van de poll van vorige week.
Meerderheid tegen invoering eigen bijdragen ggz

Van de 272 stemmers op de site was een overweldigende meerderheid van 198 stemmers oneens met de stelling dat de maatregel een goede zet is van VWS. Slechts 74 stemmers vinden de invoering wel een goed idee.

Opnamestop ggz

De leden van GGZ Nederland gaan met een opnamestop protesteren tegen de bezuinigingen van minister Schippers van VWS. Vanaf 2012 wil minister Schippers 226 miljoen euro aan eigen bijdragen innen in de tweedelijns-ggz. De sector krijgt daarnaast een tariefkorting opgelegd van ruim 220 miljoen euro. Verder verlaagt de minister het aantal zittingen eerstelijnspychologie, voert ze een eigen bijdrage in voor verblijf en moeten cliënten die niet komen opdagen bij een afspraak die voortaan wel betalen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

GGZ Friesland vindt opnamestop onverantwoord
GGZ inGeest moet 20 miljoen bezuinigen
Ggz last opnamestop in tegen bezuinigingen
Ggz is verbijsterd over bezuinigingen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

6 reacties

 • no-profile-image

  q

  dat de awbz naar de wmo gaat dat geeft niet maar schippers moet op houden te bezuinigen dat brengt elke ziekenhuis in de problemen en dat kan nietiedereen wordt wel eens ziek Geeste's ziek of lichamelijk ziek maar dan nog door al dat bezuinigen raakt iedereen in de problemen en wij betalen al zoveel maandelijks aan de zorgverzekeraar er moet meer hulp en betere zorg komen maar als het zo er uit ziet wordt het alleen maar slechter door al die bezuinigen ik vindt het begrijpelijk dat men niemand meer in de zorg kan krijgen want iedereen loopt de voeten uit en dat kan niet en daarom willen zij ook niet

 • no-profile-image

  q

  dat de awbz naar de wmo gaat dat geeft niet maar schippers moet op houden te bezuinigen dat brengt elke ziekenhuis in de problemen en dat kan nietiedereen wordt wel eens ziek Geeste's ziek of lichamelijk ziek maar dan nog door al dat bezuinigen raakt iedereen in de problemen en wij betalen al zoveel maandelijks aan de zorgverzekeraar er moet meer hulp en betere zorg komen maar als het zo er uit ziet wordt het alleen maar slechter door al die bezuinigen ik vindt het begrijpelijk dat men niemand meer in de zorg kan krijgen want iedereen loopt de voeten uit en dat kan niet en daarom willen zij ook niet

 • no-profile-image

  john

  patienten met psychische problemen worden anders behandeld dan patienten met fysieke problemen, Mw. Schippers dat kan toch niet waar zijn?

 • no-profile-image

  ->qq

  AWBZ GAAT NAAR DE WMO DEZE IS NIET GOED?

 • no-profile-image

  rrr

  dit is een trieste bedoening met de bezuinigen VAN WAAR BEN JE MEE BEZIG het kost al duur zat je vraagt toch niet om geestelijk ziek te zijn toch? het gebeurd gewoonmaar goed als men een behandelaar hebt en iemand voor thuis dan gaat het volgend jaar 300 euro kosten en dan wordt het automatis meer per jaar .aar zij zeggen niet van hier heb je wat extra's nee hoor dan kan niet!iedereen moet opkomen maar helaas dat durft men niet en dat is heel erg jammer

 • no-profile-image

  criet

  zie reactie verderop!
  Niet gelezen,maar weet wel hoe het werkt!

Of registreer u om te kunnen reageren.