Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Zorgbedrijf Kerkrade verdacht van pgb-fraude

Een zorgbedrijf uit Kerkrade wordt in verband gebracht met zeer grootschalige fraude met persoonsgebonden budgetten (pgb) van hulpbehoevenden. Dat meldt de Telegraaf.
Zorgbedrijf Kerkrade verdacht van pgb-fraude

De politie Limburg-Zuid is een uitgebreid onderzoek gestart naar de precieze handel en wandel van de drijvende krachten achter de verdachte onderneming, een Kerkradenaar met zijn vrouw en drie kinderen. De verdachte zou klanten injecties hebben gegeven, zonder dat hij daarvoor bevoegd was.

Ambtenaren

De zaak kwam aan het rollen door ambtenaren van de gemeente Kerkrade die de werkwijze van het zorgbedrijf absoluut niet vertrouwden. Burgemeester Jos Som schakelde na deze 'ernstige signalen' meteen de politie in. Volgens Som gaat het in deze zaak om het rommelen met geld van een kwetsbare groep mensen.

Pgb

Alleen Kerkrade lijkt al voor een dikke anderhalve ton te zijn gedupeerd. Geld dat via de Wmo door de gemeente werd verstrekt aan tientallen mensen met een persoonsgebonden budget, is nu zo goed als zeker als sneeuw voor de zon verdwenen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Verdachte pgb-fraude maakt doorstart praktijk
Mogelijk 1600 valse patiënten in fraudezaak pgb
Pgb-ondernemers buitenspel in AWBZ

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Kees Janssen

    wellicht een dochteronderneming van Raad en Daad waar meneer en mevrouw Maas nog inzitten

Of registreer u om te kunnen reageren.