Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

NOS: Vertrouwen wankelt in staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten

Volgens nieuwsdienst NOS dreigt de PvdA het vertrouwen in staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS) op te zeggen tijdens het debat over het persoonsgebonden budget (pgb) vanavond.

Gerelateerde tags

8 reacties

 • no-profile-image

  criet

  Er valt niet onder uit te komen, waarmee je je niet al te sympathiek maakt-blijven strooien, net als S-Kl-maakt de zorg onbetaalbaar

 • no-profile-image

  W.F.Willems

  Alles komt gewoon weer terug bij de gemeente,zoals vroeger onder de TRM.Alles heeft zijn prijs,wij zijn blind geweest voor het mechanisme, dat ontstond na de invoering van de NHS in Engeland:zodra iets kollektief is, zijn burgers zich niet bewust van de kosten.
  Engeland ging bijna failliet.

 • no-profile-image

  Evelien

  Groot gelijk Gerrit,

  Heb net de PGB-brief van VWS gelezen. Geen woord over het feit dat het overgrote deel van de PGB-houders straks met de WMO te maken krijgen. Alleen maar tekst over de AWBZ. Denkt de staatssecretaris soms dat we gek geworden zijn?

  Zelfs voor de AWBZ worden de harde toezeggingen al ingetrokken en vervangen door zachte intenties.
  Wat betreft de WMO laat ze alle mensen die daarmee te maken gaan krijgen volledig in de kou staan. Geen recht op zorg, geen keuzerecht voor PGB, geen kwaliteitswetten meer, geen IGZ toezicht meer. Logisch, het bestuursakkoord met de gemeenten is heilig.
  Ik word er misselijk van.

 • no-profile-image

  Evelien

  Groot gelijk Gerrit,

  Heb net de PGB-brief van VWS gelezen. Geen woord over het feit dat het overgrote deel van de PGB-houders straks met de WMO te maken krijgen. Alleen maar tekst over de AWBZ. Denkt de staatssecretaris soms dat we gek geworden zijn?

  Zelfs voor de AWBZ worden de harde toezeggingen al ingetrokken en vervangen door zachte intenties.
  Wat betreft de WMO laat ze alle mensen die daarmee te maken gaan krijgen volledig in de kou staan. Geen recht op zorg, geen keuzerecht voor PGB, geen kwaliteitswetten meer, geen IGZ toezicht meer. Logisch, het bestuursakkoord met de gemeenten is heilig.
  Ik word er misselijk van.

 • no-profile-image

  Gerrit

  Precies!
  De gemeenten gaan hun gang, "duwen" mensen actief richting de alfahulp. VNG heeft op hun website wat tips aan gemeenten gegeven, zoals: geen zware eisen aan opleidingen en dergelijke opnemen en bevorderen alfahulpen. Dat de rechter keer op keer een lager tarief voor PGB/alfahulpen dan voor zorg in natura verbiedt, wordt gewoon genegeerd.
  De politiek inclusief PvdA staat erbij en kijkt ernaar, of liever gezegd, kijkt weg.

 • no-profile-image

  Melanie

  @ Gerrit. Je geeft zelf al aan waarom de PvdA die kaart niet kan spelen: ze zijn zelf veranrtwoordelijk voor de WMO!

 • no-profile-image

  Gerrit

  Ik hoop dat de Tweede Kamer in het debat ook de mythe doorprikt van de Staatsecretaris dat de kwaliteit van de zorg niet achteruit gaat. In het wetsontwerp Wet Cliëntenrechten Zorg en in het bestuursakkoord wordt de kwaliteitswetgeving (kwaliteitswet etc.) en het IGZ toezicht volledig afgeschaft. Ruim baan voor de gemeente. Als het net zo gaat als bij de huishoudelijke verzorging, maak dan je borst maar nat. De PvdA heeft dus zelf heel wat goed te maken, omdat ook zij deze slechte WMO hebben ingevoerd.

 • no-profile-image

  Rob

  Het vertrouwen in de staatssecretaris wankelt pas als het CDA, de VVD en de PVV hun steun intrekken. Dat is onwaarschijnlijk, want het beleid mag dan slecht zijn voor de Nederlanders, het is wel in lijn met de wensen van het CDA, VVD en PVV.

Of registreer u om te kunnen reageren.