Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

NVZ uit kritiek op regeerakkoord

De ziekenhuizen vrezen 250 miljoen euro te moeten inleveren omdat er geld moet naar de wijkverpleegkundigen. Een verlaging van de groeiruimte van 2,5 naar 2 procent staat al ingeboekt vanaf 2015.
NVZ uit kritiek op regeerakkoord

Dit zijn een paar “kritische kanttekeningen”, die de NVZ zet bij het regeerakkoord dat VVD en PvdA hebben gesloten. NVZ-directeur Margot van der Starre: ‘De toekomst zal uitwijzen of de groeiruimte terug kan naar 2 procent. Dat is afhankelijk van de ontwikkeling van de zorgvraag.’

Overheidsbijdrage arbeidskosten

Ook staat de ziekenhuizen uitstel te wachten van de bijdrage die de overheid levert aan de arbeidskosten. Het regeerakkoord vermeldt dat het ova-convenant per 1 januari 2016 wordt opgeschort. Van der Starre: ‘De continuïteit van die bijdrage staat op de lange termijn op de tocht. Daarmee zou het aantal handen aan het bed onder druk komen te staan.’ Over het geld dat naar de bekostiging van wijkverpleegkundigen zou gaan, gaat de NVZ zich nader laten informeren door VWS. (Zorgvisie-Carina van Aartsen) Foto: Lex van Lieshout

Lees meer:

NZa moet opnieuw kijken naar ova-tarieven
NVZ verwerpt ova-korting van VWS

2 reacties

  • no-profile-image

    Jan C

    Ik heb het altijd gezegd; kom je aan het geld van personen en instellingen dan worden ze wakker. Nu het IGZ nog, maar dan doe er maar een dijkdoorbraak bij anders slapen die gewoon door of 10 cent van het riante salaris.

  • no-profile-image

    Rob

    De ziekenhuizen hebben zich afgelopen jaar laten inpakken door de zorgverzekeraars die onverwacht hard onderhandelden, en hebben daarnaast onder druk getekend voor enkele boekhoudkundige trucs waardoor de zorgkosten minder lijken te groeien dan zij werkelijk doen. Dit jaar zullen de ziekenhuizen voorbereid zijn.

Of registreer u om te kunnen reageren.