Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Premie Menzis omlaag

Zorgverzekeraar Menzis verlaagt komend jaar de premie van de ziektekostenverzekering met 6 euro per jaar. Het bedrijf meldde maandag als eerste zorgverzekeraar de premie te laten dalen.
Premie Menzis omlaag

De premie van de basisverzekering is vastgesteld op 1.272 euro, deze was in 2012 1278 euro. De maandpremie wordt 106,00 euro.

DSW

Eind september liet DSW weten de premie voor de basisverzekering niet te verhogen. Stad Holland maakte daarna bekend de premie met slechts 6 euro per jaar te verhogen.

Premiestijging

Algemeen werd voor 2013 een premiestijging verwacht. Het is nog afwachten wat de andere grote zorgverzekeraars doen. Half november moeten alle verzekeraars hun premies bekend hebben gemaakt, zodat iedereen 6 weken tijd heeft om te beslissen of ze bij hun huidige zorgverzekeraar blijven of switchen naar een andere aanbieder. (ANP)

Lees meer:

'Zorgpremie 200 euro lager bij nieuw organisatiemodel'
'Premie gaat ondanks DSW toch omhoog'
DSW houdt premie gelijk in 2013
Zorgpremie twintig euro hoger

2 reacties

 • no-profile-image

  adje rem

  LEUK. De zorgverzekeraarsgieren laten nu voor het eerst blijken ook cijfertjes ACHTER de komma te kennen, of is dit resultaat de uitkomst van de berekeningen van een niets kostende enthousiaste stagiaire ??

 • no-profile-image

  Tulah

  Het eigen risico stijgt aanzienlijk en er zijn plannen in de maak om het basispakket nog verder uit te hollen. Dus omdat de burgers so wie so aanzienlijk meer gaan betalen en Menzis daardoor ook veel meer inkomen genereert komt Menzis met het opzienbarende nieuws dat de premie met € 0,50 per maand daalt.
  WOW, driewerf WOW.

Of registreer u om te kunnen reageren.