Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ex-directeur Ansa moet miljoenen pgb-geld terugbetalen

Een ex-directrice van zorginstelling Ansa die is veroordeeld voor fraude met persoonsgebonden budgetten (pgb's), moet ruim 3,1 miljoen euro terugbetalen aan de Staat. Dat heeft de rechtbank in Lelystad gisteren bepaald.
Ex-directeur Ansa moet miljoenen pgb-geld terugbetalen

Het Openbaar Ministerie (OM) is tevreden met de uitspraak. Volgens justitie had de ex-directrice ervoor gekozen om structureel te frauderen met de aanvraag van pgb's voor cliënten. Omdat het volgens het OM ondoenlijk was om per cliënt uit te zoeken welk deel aan zorg is besteed en welk deel van het geld is verduisterd, had het geëist dat de verdachte het hele bedrag moet terugbetalen.
(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP Koen Suyk )

Lees ook:

OM eist 4 jaar cel tegen directrice Ansa wegens pgb-fraude
Frauderende directrice Ansa blijft langer vast
Curator onderzoekt schimmige transacties Meavita

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Karel G

    Heel goed, nu het "pluk ze" beleid erop. Zo jammer dat dit soort mensen het Pgb in discrediet hebben gebracht, terwijl gebrekkige prodecures vanuit de kant van de overheid dit mogelijk hebben gemaakt.

Of registreer u om te kunnen reageren.