Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Verzekeraars volgen Menzis niet met levenseindekliniek

Verschillende grote verzekeraars zullen de zorg die patiënten krijgen in de levenseindekliniek niet vergoeden. Dat lieten zij vrijdag weten, nadat donderdag Menzis bekend maakte dat juist wel te doen.
Verzekeraars volgen Menzis niet met levenseindekliniek

‘We doen het op dit moment niet, al is dat niets principieels'', laat een woordvoerster van CZ weten. ,,Er is voldoende aanbod en mocht een huisarts bellen, dan kunnen cliënten altijd contact opnemen, zodat wij kunnen bemiddelen. Maar wij kiezen ervoor om de zorg via de huisarts of palliatieve netwerken te laten lopen.'

Achmea

Bij Achmea klinkt hetzelfde geluid. ‘We hebben overlegd met beroepsgroepen en geen signalen gekregen dat er behoefte aan een vergoeding was.' (ANP / beeld ANP Valerie Kuypers)

Lees meer:

Menzis vergoedt verblijf Levenseindekliniek

2 reacties

  • no-profile-image

    adje rem

    Leuk . Alleen Menzis wil betalen voor een toekomstig zeker ontvallen van zorgpremiebetalers ?? Is er toch een verborgen winst ??? Is Menzis aandeelhouderrrrr ??? DELA ???

  • no-profile-image

    Aldert

    ik begrijp deze discussie niet helemaal. Er is een vast tarief voor artsen voor het verlenen van euthanasie. Dat kan dus in alle gevallen via de normale weg gedeclareerd worden.

Of registreer u om te kunnen reageren.