Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Groene Hart wil Langeland overnemen

Het Groene Hart Ziekenhuis (Gouda) wil het Langeland Ziekenhuis (Zoetermeer) overnemen. Het ziekenhuis in Gouda heeft op verzoek van zorgverzekeraars een plan gemaakt.
Groene Hart wil Langeland overnemen

 

Het Langeland Ziekenhuis en het Groene Hart zaten tot oktober samen in de A12-coöperatie, waarvan ook de Haagse ziekenhuizen het Bronovo en het MC Haaglanden onderdeel van uitmaken. In de coöperatieverband zou het Langeland de complexe zorg kwijtraken aan de andere ziekenhuizen. De intensive care was al begin 2012 gesloten.

Raad van Toezicht Langeland Ziekenhuis

Met het aantreden van een nieuwe raad van toezicht in de zomer van 2012 ging het Langeland een nieuwe koers varen. In de nieuwe raad zitten onder meer Marianne Luyer (voorzitter) en Luigi van Leeuwen, oud-burgemeester van Zoetermeer. De raad wil dat het Langeland een volwaardig basisziekenhuis blijft, met intensive care (IC) en spoedeisende hulp (SEH). De nieuwe interim-bestuursvoorzitter Jan-Willem Brinkman kreeg de opdracht om dat te realiseren. Hij brak met de A12-coöperatie en ging in zee met zorgondernemer Loek Winter. Winter onderzoekt momenteel of een overname haalbaar is.

Ambitie Groene Hart Ziekenhuis

Zorgverzekeraars willen dat er naast Winter nog meer overnamekandidaten aan de onderhandelingstafel komen. Op verzoek van de verzekeraars heeft het Groene Hart zich gemeld met een alternatief reddingsplan. Dat is de strekking van een artikel in de regionale uitgave van het Algemeen Dagblad. Een woordvoerder van het Groene Hart zegt dat het ziekenhuis is gevraagd om mee te denken over een oplossing, maar ze wil inhoudelijk verder niets kwijt. Een woordvoerder van het Langeland zegt op de hoogte te zijn van de ambitie van het Groene Hart. Ze wijst er echter op dat de voorkeur van het Langeland uitgaat naar Loek Winter.

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.