Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

LangeLand Ziekenhuis betaalt toch rest salaris

Medewerkers van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer krijgen toch nog dit jaar het volledige decembersalaris. Eerder had het ziekenhuis laten weten de helft pas in januari te betalen.
LangeLand Ziekenhuis betaalt toch rest salaris
Foto: Lange Land Ziekenhuis

Het ziekenhuis zei zo krap bij kas te zitten, dat het niet voldoende geld had om de eindejaarsuitkering en het decemberloon uit te betalen. Maar het bestuur heeft nieuwe afspraken met de zorgverzekeraars kunnen maken. Op nadrukkelijk verzoek van de werknemersorganisaties maakt het Zoetermeerse ziekenhuis nog vóór het einde van het jaar het geld over.

Achmea: genoeg geld in kas

Een woordvoerder van Achmea verklaarde vorige week tegenover Zorgvisie niet te kunnen begrijpen waarom het ziekenhuis de salarissen niet volledig uitbetaalde. 'Wij hebben inzicht in de financiële situatie van het LangeLand. Het ziekenhuis heeft genoeg geld in kas om de lonen uit te betalen. Het is onnodig en niet verstandig om een deel van het inkomen pas in januari uit te betalen.'

Toekomst LangeLand Ziekenhuis

Ondertussen onderhandelt het LangeLand met zorgverzekeraars en banken over de toekomst. De raad van bestuur wil in zee met zorgondernemer Loek Winter. Hij nam eerder de IJsselmeerziekenhuizen over en zegt dat het Langeland Ziekenhuis een volwaardig basisziekenhuis moet blijven. Dat zou betekenen dat de intensive care, die begin 2012 is gesloten, opnieuw moet worden geopend. Een andere overnamekandidaat is het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Dat wil van het Langeland een soort buitenpoli maken. In de regio is voldoende capaciteit voor acute zorg.

Gemeenteraad wil behoud basisziekenhuis

De gemeenteraadsfracties hebben zich vorige week unaniem uitgesproken voor behoud van het Langeland als zelfstandig basisziekenhuis. De raad vindt dat Zoetermeer als derde stad van Zuid-Holland daar recht op heeft. 'Het kan niet zo zijn dat onze 123.000 inwoners als ze gewond zijn naar een spoedeisende hulp in Den Haag moeten.' De gemeente wil niet financieel bijspringen om de toekomst van het ziekenhuis veilig te stellen.

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • Jan C

    'Wij hebben inzicht in de financiële situatie van het LangeLand. Het ziekenhuis heeft genoeg geld in kas om de lonen uit te betalen. Het is onnodig en niet verstandig om een deel van het inkomen pas in januari uit te betalen.'.
    Dat staat hierboven in het artikel. Wat is dat voor een directeur die Brinkman dat hij voor Kerst onder zijn personeel zoveel onrust veroorzaakt. 15 dec geen loon, 24 dec weer wel. Die man heeft zich toch niet 110 procent ingespannen. Wanneer worden zulke figuren -- die zogenaamd terecht heel, heel hoge salarissen hebben omdat ze zo'n belangrijke functie hebben -- BUITEN GEDONDERD, ook zonder loon.

Of registreer u om te kunnen reageren.