Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Orthodontisten naar rechter om tarieven

De Vereniging van Orthodontisten (VvO) stapt naar de rechter, zodat die een oordeel kan vellen over een daling van de tarieven die orthodontisten mogen hanteren. Dat meldde de VvO donderdag.
Orthodontisten naar rechter om tarieven

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bepaalde op basis van twee onderzoeken dat de tarieven komend jaar 16 procent omlaag gaan, maar de VvO heeft kritiek op die onderzoeken. De orthodontistenkoepel liet namelijk de rapporten onderzoeken door de Leidse professor Richard Gill en die zet vraagtekens bij de onderzoeksmethoden van de NZa. Vandaar dat de VvO nu wil dat de rechter zich over de tariefsverlaging buigt.

ANP

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.