Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

PGGM neemt pensioenfonds huisartsen over

Stichting Pensioenfonds voor Huisartsen (SPH) wordt klant van PGGM. De Pensioencoöperatie voor Zorg en Welzijn heeft daarvoor een vernieuwde dienstverlening opgezet, specifiek voor bedrijfspensioenfondsen. Ook het vermogensbeheer is uitgebreid. SPH wordt de eerste klant van deze nieuwe dienst van PGGM.
PGGM neemt pensioenfonds huisartsen over
Foto: ANP Koen Suyk

PGGM neemt met de Stichting Pensioenfonds voor Huisartsen (SPH) ook diens uitvoeringsorganisatie, Doctors Pension Funds Services (DPFS N.V.), over. In de overeenkomst is opgenomen dat de aandelen in DPFS worden overgedragen van SPH aan PGGM. Op 1 maart 2013 wordt PGGM voor 100% aandeelhouder van DPFS. Hiermee heeft PGGM een dienst specifiek voor beroepspensioenfondsen opgezet. Daarmee kan de coöperatie zich verder richten op uitvoering van andere beroepspensioenfondsen. Ook heeft PGGM geanticipeerd op verdere uitbreiding in deze branche met de opzet van een aparte afdeling "External Segregated Mandates" voor vermogensbeheer, gescheiden van PGGM fondsen.

Expertise

PGGM start hiermee een nieuwe dienstverlening op het gebied van pensioenadministratie en bestuursadvisering onder de naam PGGM Beroepspensioenfonds Services. Deze nieuwe afdeling is opgezet met de kennis en expertise van DPFS. Naast SPH kunnen ook andere beroepspensioenfondsen vanaf 1 januari 2013 van deze diensten gebruik maken. De nieuwe afdeling "External Segregated Mandates" voor vermogensbeheer zal: 'Verantwoordelijk zijn voor de selectie en monitoring van externe managers in liquide markten,' aldus PGGM.

Carolien Stam

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • adje rem

    Wat is het nut voor de huisartsen van deze overname ???? Intern kan nu wat gemakkelijker met vermogens gegoocheld worden ten behoeve van . . . . . .??? PGGM is nu wel heel erg solvabel geworden !! huisartsen let op uw ..PENSIOEN-SAACK.!!!

Of registreer u om te kunnen reageren.