Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Aantal dieetconsulten is gehalveerd, diëtistenclub failliet

Patiënten met voedingsproblemen en mensen met obesitas laten massaal hun bezoek aan de diëtist schieten omdat ze dit zelf moeten betalen.

Nu dieetadvies sinds 1 januari niet meer in het basispakket zit, is het aantal consulten gehalveerd. Dat schrijft De Volkskrant vandaag.

Faillissement

De krant baseert zich op een inventarisatie van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten waaruit blijkt dat de vierduizend diëtisten in ons land tot 60 procent minder afspraken hebben. Dit leidde vorige week tot het faillissement van diëtisten vereniging Liv voeding- & leefstijladvies. Netwerk De Diëtheek houdt het naar eigen zeggen het eerste kwartaal nog vol, maar vreest voor de toekomst. Lees meer in De Volkskrant. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Eén reactie

  • no-profile-image

    wouter

    blijft toch raar dat er op dieetadvies wordt bezuinigd terwijl algemeen bekend is wat de gevolgen zijn van obesitas. je hebt geen glazen bol nodig om te voorspellen wat dit in de toekomt met de kosten van de gezondheidszorg gaat doen..

Of registreer u om te kunnen reageren.